Bankomat neslúži už len na výber hotovosti

Napriek tomu, že platba kartou je dnes samozrejmosťou, naďalej platíme vo veľkom aj v hotovosti. Tú si najčastejšie vyberáme z bankomatov. Podľa štatistík ČSOB medzi najvyužívanejšie patria bankomaty v nákupných centrách, pričom najvyťaženejší bankomat vydá za deň takmer 25 000 EUR.

Najvyťaženejší bankomat

Za prvých 5 mesiacov tohto roka bol najvyťaženejší bankomat ČSOB v bratislavskom obchodnom centre. Uskutoční sa na ňom v priemere 168 výberov za deň a vyberie sa denne takmer 25 000 EUR.
Bankomaty ČSOB sú vysoko vyťažené aj v ďalších v obchodných centrách v ostatných mestách po celom Slovensku. Vo veľkom sa využíva aj bankomat v študentskej Mlynskej doline v Bratislave. Celkovo disponuje ČSOB sieťou 258 bankomatov, pričom najviac je ich v bratislavskom kraji.

Počty výberov za rok sa počítajú v miliónoch

Z bankomatov ČSOB sa za minulý rok urobilo takmer 6 miliónov výberov a vybralo sa takmer 850 mil. EUR, pričom za mesiac je to takmer pol milióna výberov a ľudia si mesačne odnesú z bankomatov viac ako 70 mil. EUR. Priemerný jednorazový výber z bankomatu je 142 EUR.

Bankomat spozná klienta

Bankomat ČSOB privíta klienta osobnou formou. Po vložení karty sa zobrazí uvítanie s menom držiteľa karty. Klient dokáže uskutočniť aj zrýchlený výber svojej najčastejšie používanej sumy prostredníctvom ponuky „Váš posledný výber“.

Okrúhle jubileum

Bankomat oslavuje v týchto dňoch 45. výročie od svojho vzniku a kým v jeho začiatkoch boli peniaze skladované v obálkach, dnes sa technika posunula dopredu. Okrem výberu hotovosti sa prostredníctvom bankomatu ČSOB dá vybaviť napríklad aj cestovné poistenie. Klient uhradí sumu platobnou kartou a ako doklad o poistení mu slúži potvrdenka z bankomatu.

Klienti aj neklienti môžu dokonca požiadať prostredníctvom bankomatu o úver.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.