Bankomat neslúži už len na výber hotovosti

Napriek tomu, že platba kartou je dnes samozrejmosťou, naďalej platíme vo veľkom aj v hotovosti. Tú si najčastejšie vyberáme z bankomatov. Podľa štatistík ČSOB medzi najvyužívanejšie patria bankomaty v nákupných centrách, pričom najvyťaženejší bankomat vydá za deň takmer 25 000 EUR.

Najvyťaženejší bankomat

Za prvých 5 mesiacov tohto roka bol najvyťaženejší bankomat ČSOB v bratislavskom obchodnom centre. Uskutoční sa na ňom v priemere 168 výberov za deň a vyberie sa denne takmer 25 000 EUR.
Bankomaty ČSOB sú vysoko vyťažené aj v ďalších v obchodných centrách v ostatných mestách po celom Slovensku. Vo veľkom sa využíva aj bankomat v študentskej Mlynskej doline v Bratislave. Celkovo disponuje ČSOB sieťou 258 bankomatov, pričom najviac je ich v bratislavskom kraji.

Počty výberov za rok sa počítajú v miliónoch

Z bankomatov ČSOB sa za minulý rok urobilo takmer 6 miliónov výberov a vybralo sa takmer 850 mil. EUR, pričom za mesiac je to takmer pol milióna výberov a ľudia si mesačne odnesú z bankomatov viac ako 70 mil. EUR. Priemerný jednorazový výber z bankomatu je 142 EUR.

Bankomat spozná klienta

Bankomat ČSOB privíta klienta osobnou formou. Po vložení karty sa zobrazí uvítanie s menom držiteľa karty. Klient dokáže uskutočniť aj zrýchlený výber svojej najčastejšie používanej sumy prostredníctvom ponuky „Váš posledný výber“.

Okrúhle jubileum

Bankomat oslavuje v týchto dňoch 45. výročie od svojho vzniku a kým v jeho začiatkoch boli peniaze skladované v obálkach, dnes sa technika posunula dopredu. Okrem výberu hotovosti sa prostredníctvom bankomatu ČSOB dá vybaviť napríklad aj cestovné poistenie. Klient uhradí sumu platobnou kartou a ako doklad o poistení mu slúži potvrdenka z bankomatu.

Klienti aj neklienti môžu dokonca požiadať prostredníctvom bankomatu o úver.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu