Bankomat neslúži už len na výber hotovosti

Napriek tomu, že platba kartou je dnes samozrejmosťou, naďalej platíme vo veľkom aj v hotovosti. Tú si najčastejšie vyberáme z bankomatov. Podľa štatistík ČSOB medzi najvyužívanejšie patria bankomaty v nákupných centrách, pričom najvyťaženejší bankomat vydá za deň takmer 25 000 EUR.

Najvyťaženejší bankomat

Za prvých 5 mesiacov tohto roka bol najvyťaženejší bankomat ČSOB v bratislavskom obchodnom centre. Uskutoční sa na ňom v priemere 168 výberov za deň a vyberie sa denne takmer 25 000 EUR.
Bankomaty ČSOB sú vysoko vyťažené aj v ďalších v obchodných centrách v ostatných mestách po celom Slovensku. Vo veľkom sa využíva aj bankomat v študentskej Mlynskej doline v Bratislave. Celkovo disponuje ČSOB sieťou 258 bankomatov, pričom najviac je ich v bratislavskom kraji.

Počty výberov za rok sa počítajú v miliónoch

Z bankomatov ČSOB sa za minulý rok urobilo takmer 6 miliónov výberov a vybralo sa takmer 850 mil. EUR, pričom za mesiac je to takmer pol milióna výberov a ľudia si mesačne odnesú z bankomatov viac ako 70 mil. EUR. Priemerný jednorazový výber z bankomatu je 142 EUR.

Bankomat spozná klienta

Bankomat ČSOB privíta klienta osobnou formou. Po vložení karty sa zobrazí uvítanie s menom držiteľa karty. Klient dokáže uskutočniť aj zrýchlený výber svojej najčastejšie používanej sumy prostredníctvom ponuky „Váš posledný výber“.

Okrúhle jubileum

Bankomat oslavuje v týchto dňoch 45. výročie od svojho vzniku a kým v jeho začiatkoch boli peniaze skladované v obálkach, dnes sa technika posunula dopredu. Okrem výberu hotovosti sa prostredníctvom bankomatu ČSOB dá vybaviť napríklad aj cestovné poistenie. Klient uhradí sumu platobnou kartou a ako doklad o poistení mu slúži potvrdenka z bankomatu.

Klienti aj neklienti môžu dokonca požiadať prostredníctvom bankomatu o úver.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.