Dievčatá míňajú na nákupy, chlapci si vyberajú hotovosť

Spomínate si na svoje študentské časy? Mladí aj počas štúdia pracujú so svojimi financiami a vreckové či zárobok si ukladajú na účet. V priemere na ňom majú mesačný kreditný obrat 230 €. Rozdiel medzi chlapcami a dievčatami je len v tom, na čo peniaze v konečnom dôsledku minú.

Priemerný nákup študenta je vo výške 15 €

Študenti vyberú z bankomatu mesačne priemerne 67 €, kartou zaplatia v obchodoch mesačne 35 € v priemere. Obe pohlavia minú približne rovnakú sumu, no rozdielnym spôsobom. Dievčatá minú o 8% viac pri nakupovaní v obchodoch, chlapci si zase vyberú vyššiu hotovosť v bankomate.
Študenti v porovnaní s dospelými platia v obchodoch výrazne nižšie sumy. Ich jeden priemerný nákup je vo výške 15 €.

Mladí pracujúci majú na účte viac

Keď začnú študenti zarábať, suma na účte sa zvýši na viac ako dvojnásobok a začnú byť viditeľné rozdiely medzi pohlaviami. Príjem mladých pracujúcich mužov je o 20 % vyšší ako suma, ktorú zarobia ženy.
Mladí zarábajúci minú aj prostredníctvom karty podstatne viac ako ich kolegovia, ktorí nemajú prácu. Z bankomatu vyberú až 1,4- násobok a kartou platia o 88 % vyššiu sumu. Mesačne minú približne 226 €.

Študenti uprednostňujú domovské bankomaty

Študenti si dávajú pozor na to, z akého bankomatu si vyberú peniaze. Uprednostňujú bankomaty domovskej banky, šetria tak na poplatkoch za výbery.
Mladí zarábajúci, využívajú aj cudzie bankomaty. V porovnaní so študentmi bez práce ich využívajú o 150 % častejšie. Muži vyberajú z cudzieho bankomatu dokonca o 30% častejšie ako ženy.

Študenti v zahraničí

Študenti často cestujú a trávia čas v zahraničí, čo je vidieť aj na ich častejšom využívaní služieb bankomatov. Výška ich priemerného výberu v zahraničí je 56 €. „Je to takmer o štvrtinu vyššia čiastka ako tá, ktorú si študent vyberie z bankomatu na Slovensku,“ hovorí Andrea Lazar, riaditeľka odboru Komfort platieb ČSOB.
Kým v štandardnej populácii využívajú ženy bankomaty v zahraničí výrazne menej ako muži, v prípade študentov a študentiek nie sú rozdiely.

Študentský Fun účet teraz s výhodami

Študenti, ktorí si v období od 13.8. do 31.10. 2012 otvoria účet, zadarmo získajú:

zriadenie a vedenie účtu elektronický výpis z účtu zadanie a zmenu trvalých príkazov a súhlasov s inkasami elektronicky medzinárodnú platobnú kartu VISA Electron s najbezpečnejšími platbami na internete elektronické bankovníctvo a aplikáciu ČSOB SmartBanking povolené prečerpanie účtu: finančná rezerva na čokoľvek vo výške 300 € alebo 600 €, bezúročné čerpanie do výšky 150 €, znížená úroková sadzba až o 5% pre študentov denného štúdia na vyššej odbornej alebo vysokej škole pre doktorantov všetky prijaté platby na účet bez poplatku bezplatné odoslané SEPA platby zadané elektronicky platbu platobnou kartou v SR a v zahraničí dobíjanie kreditu mobilných operátorov cez bankomaty výbery z bankomatov ČSOB v SR

Súťaž pre klientov s novým účtom

Traja z tých, ktorí si otvoria nový FUN účet a aspoň raz budú platiť kartou, majú šancu vyhrať iPad.
    Na stránke ČSOB na Facebooku sa môžu zapísať aj na FUN univerzitu. Ak tak urobia v období od 13.8. do 23.9. 2012 a aktívne sa zapoja do súťaže, aj oni môžu získať iPad a ako bonus tričko každý týždeň.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.