Piatok, 13. december, 2019 | Meniny má Lucia

Reklama vo vyhľadávaní na Facebooku podľa Unikum Solutions

Je to však len nedávno, čo Facebook spustil nový druh reklamy – sponzorovanú reklamu vo vyhľadávaní nazvanú „Sponsored results“.

Nie je žiadnou novinkou, že Facebook ako najväčšie sociálne médium má v oblasti internetového marketingu stále postavenie. Je to však len nedávno, čo spustil nový druh reklamy – sponzorovanú reklamu vo vyhľadávaní nazvanú „Sponsored results“.

Správa reklamných kampaní na Facebooku tvorí dôležitú súčasť pôsobenia našej spoločnosti Unikum Solutions. V rámci svojich služieb sa vždy snažíme sledovať aktuálne trendy a poskytovať svojim klientom komplexné riešenia. Tento nový druh reklamy sme preto hneď zahrnuli do svojej agendy, napríklad aj u jedného z našich najvýznamnejších klientov, školy organizujúcej kurzy varenia Chefparade.

Prvá svojho druhu

V tomto prípade sa jedná o reklamu, umožňujúcu firmám osloviť potenciálnych zákazníkov v momente, kedy na Facebooku vyhľadávajú rôzne objekty. Takýmto objektom môže byť napríklad aplikácia, stránka alebo miesto v rámci Facebooku. Samotná reklama sa zobrazí užívateľovi priamo vo vyhľadávacom boxe s označením „Sponsored“. Odkaz navedie užívateľa na iný objekt na Facebooku, opäť sa môže jednať o stránku, aplikáciu či miesto.

Na rozdiel od reklamy vo vyhľadávačoch teda táto nie je cielená na kľúčové slová, ale na konkrétne objekty. Nie je ani možné odkazovať externe, mimo Facebook. Výhodou však ostáva presné cielenie podľa veku, krajiny či záujmov užívateľa. Zároveň firma môže týmto spôsobom osloviť užívateľov, vyhľadávajúcich konkurenčné produkty či služby, dostať a tak do ich povedomia a získať ich na svoju stranu. Zaujímavé je, že ide o prvú vyhľadávaciu reklamu na Facebooku vôbec.

Správa reklamných kampaní

V Unikum sme sa rozhodli využiť potenciál tejto novej reklamy. V rámci svojich služieb tak klientom poskytujeme nielen odborné poradenstvo, týkajúce sa správy firemnej facebookovej stránky, ale aj správu samotnú. Reklamu vytvoríme a zacielime presne podľa špecifík jednotlivých klientov a oslovením relevantných užívateľov tak napomôžeme k rozširovaniu fanúšikovskej základne na najvýznamnejšej sociálnej sieti.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Kam na výlet so svojimi známymi

Darovať možete aj kúsok Slovenska.

First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely

First moment zľavy do Turecka očakáva veľa dovolenkárov. Ušetrite za top hotely.

Slovenské Vianoce kedysi a dnes

Aké boli a aké sú Vianoce dnes.