Letná dovolenka na Slovensku, na Liptove

Letná dovolenka na Liptove v Ľubochni, penzión Astória

Objavujte Slovensko. Leto je ideálna príležitosť pre výlety na Slovensku. Penzión Astória sa nachádza na Lipove, blízko Oravy, na úpätí národného parku Veľká Fatra.

Ľubochňa je malebná kúpeľná obec, kde koncom 19. storočia vznikli klimatické kúpele pre Rakúsko - Uhorskú smotánku. Pôvodný názov Fenyőháza znamená niečo ako dom stromov. V tom čase tu boli len vilky pre kúpeľných hostí a hotely. V jednej z týchto vilek môžete prežiť svoju letnú dovolenku na Slovensku.

V našom okolí sa rozhodne nudiť nebudete a každý deň môžete zažiť výlety

Váš program môže vyzerať takto:

Prvý deň - Ľubochňa:

Ubytujete sa o 14 hodine. Prechádzka parkom v Ľubochni, objavte storočné vilky v alpskom štýle. Večer chladený nápoj v našej záhradnej reštaurácii, ugrilujte si na večeru nejakú dobrotu.

Druhý deň - vodopád a kúpanie

Po raňajkách sa vyberiete na Šútovský vodopád. Idete autom asi 10 min. Auto necháte na stráženom parkovisku a idete na príjemnú prechádzku lesom asi hodinku a pol. Zvládnu aj menšie deti. Vyfotíte sa pod vodopádom, osviežite sa. Cestou z vodopádu sa zastavíte v motoreste Rieka, kde sa môžete najesť. 100 m od motorestu je zatopený kameňolom s krásnou čistou vodou, kde môžete stráviť čas až do večera.

Tretí deň - Oravský hrad

Spravte si celodenný výlet na jeden z najkrajších a najnavštevovanejších hradov na Slovensku. Cestou späť sa zastavte v Dolnom Kubíne. Majú tam úple nový termálny aquapark s tobogánmi, vírivkami, rieka v bazéne, vlnobitie... To všetko za veľmi príjemnú cenu.

Štvrtý deň - Ružomberok, Vlkolínec

Ski park Ružomberok v lete funguje ako Bike park. Je 10 minút od nás. V areáli nájdete reštaurácie, Tarzania pre deti aj pre dospelých, môžete behať v nafúknutých guliach po vode... Ak nie ste fanúšik bicyklovania, alebo ste s rodinkou, vyvezte sa lanovkou na Malinô Brdo. Môžete si spraviť hodinovú prechádzku do Vlkolínca (Svetové kultúrne dedičstvo UNESCO). Cestou späť sa zveziete kolobežkami až na parkovisko k autu. Teda hore lanovkou, dole kolobežkou. Vhodné aj pre deti. Do Vlkolínca sa môžete presunúť aj autom. Večera v salaši Krajinka alebo U dobrého pastiera.

Piaty deň - kúpele Lúčky, Kalameny, Bešeňová

Deň, ktorý môžete stráviť pri vode. Buď sa rozhodnete pre celodennú návštevu termálneho aquaparku Bešeňová, (20 minút) alebo to skombinujete a navštívite kúpele v Lúčkach. 5 minút autom z Bešeňovej. Okrem bazénov je uprostred dediny v parku prekrásny vodopád.

Šiesty deň - jaskyne, lanovka, Demänovská dolina, Tatralandia

Spravte si celodenný výlet. Po raňajkách vyrazíte do Demänovskej doliny. Ste tam o polhodinku a polovicu cesty idete po dialnici. Vyvezte sa lanovkou na Chopok a dole môžete ísť pešo alebo ako paraglajdista;) Ochlaďte sa v Demänovskej ľadovej jaskyni alebo Jaskyni Slobody. Obed si môžete dať v Liptovskom Mikuláši a poobede navštíviť Tatralandiu a Western City.

Siedmy deň - Podšíp, Rojkovská travertínová kopa

Nechajte auto odpočívať a ak máte radi turistiku, vyberte sa na Podšíp. Zabudnutá drevenicová dedinka na kopci. Cestou môžete piť medokýš alebo sa omočiť v minerálnom jazierku v Stankovanoch. Cestou domou sa môžete okúpať v Rojkove, kde je súrodenec stankovanského jazierka. Drevená kaďa s minerálnou vodou, ktorá má výborné účinky na kožu.

Prineste si bicykle

Cyklotrasy začínajú priamo pri našom penzióne.

Skvelá lyžovačka na Liptove

Príďte na Liptov lyžovať a vyberte si na ubytovanie náš penzión. Naše obľúbené lyžiarske stredisko je Malino Brdo, čo je špičkové 5-hviezdičkové lyžiarske stredisko. Ak nie ste nároční lyžiari, aj Ľubochňa má ratrakom udržiavaný svah s vynikajúcimi cenami. Penzión Astória Vám ponúka jedinečnú možnosť užiť si hneď niekoľko lyžiarskych stredísk počas jedného týždňa. Naša výhoda je vzdialenosť, kedže náš penzión leží na hraniciach regiónov: Liptov, Orava a Turiec. Ponúkame Vám lyžovanie aj v stediskách Kubínska Hoľa - 25 km, Martinské Hole - 25 km. Pre začínajúcich lyžiarov a rodiny s deťmi odporúčame aj lyžiarske stredisko Liptovské Revúce (28 km), kde sú cenovo výhodné bodové lyžiarske lístky. Ak si vyberiete náš penzión, môžete si odskočiť na lyžovačku vJasnej alebo na Donovaloch (37 km ku skibusu). U nás nemusíte celý týždeň lyžovať na jednom svahu. Nestáva sa, aby sme nevedeli našim hosťom nájsť to najvhodnejšie lyžiarske stredisko.

U nás sa rozhodne nudiť nebudete, či prídete dvaja, celá rodina, alebo partia priateľov. Ponúkame výhodné firemné akcie.

Pozrite si našu fotogalériuObjednajte si svoju dovolenku teraz.

Tešíme sa na Vašu návštevu

wizzy, s.r.o.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.