Nadácia Orange má 60 000 eur pre seniorov

Uzávierka prijímania žiadostí, ktoré je potrebné podávať v elektronickej forme, je 2. mája 2013.

Na Slovensku sa každoročne zvyšuje počet obyvateľov starších ako 60 rokov. Nadácia Orange im už po piaty raz v rámci svojho grantového programu Zelená pre seniorov dáva možnosť získať prostriedky, vďaka ktorým sa ich život môže stať lepším. Spolupracuje pri tom s neziskovou organizáciou Centrum pre filantropiu, n.o.

Organizácie, ktoré sa zameriavajú na prácu so seniormi, majú možnosť od 2. apríla posielať svoje projekty zamerané na zvyšovanie kvality života starších ľudí žijúcich v domovoch dôchodcov či združených v kluboch dôchodcov, ale aj tých, ktorí žijú osamelo a  potrebujú pomoc a podporu.

Granty sú určené taktiež pre aktívnych seniorov, ktorí hľadajú ďalšie možnosti sebarealizácie, ako aj pre tých, ktorí sú odkázaní na starostlivosť druhých. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 2 000 € , pričom celkovo v tomto roku Nadácia Orange prerozdelí až 60 000 €.

„Veľmi nás teší, že každoročne zaznamenávame narastajúci počet predložených žiadostí o podporu, ktoré pomáhajú seniorom zlepšiť ich životnú úroveň a integráciu do spoločnosti. Preto aj v tomto roku podporíme aktivity prínosné pre ľudí, na ktorých sa, žiaľ, častokrát zabúda,“ hovorí správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová. Nadácia Orange doteraz podporila projekty tohto typu celkovou sumou 255 000 eur.

Uzávierka prijímania žiadostí, ktoré je potrebné podávať v elektronickej forme, je 2. mája 2013. Viac informácií je k dispozícií na www.nadaciaorange.sk.

[content type="video" source="youtube" id="hy8bXy5p9MI?list=PLF64AC512B49F2A04" width="560" height="315"][/content]

Foto: Orange

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.