Olympijské golfové ihrisko v Rio de Janeiro – práce začali

Prvé čistiace práce spojené s odstraňovaním nepôvodnej vegetácie a vytyčovaním základných osí jamiek sa po získaní úradných povolení začali.

V priebehu apríla (šesť mesiacov neskôr ako bolo plánované) by sa mala začať  samotná výstavba. Developerská spoločnosť Tanedo, spolu s architektom Gilom  Hanse tak viac ako po roku od doby kedy vyhrali súťaž zahája práce na tomto náročnom projekte.  Všetky prípravné  práce sa vykonávajú bez použitia veľkých mechanizmov na presuny zeminy.

Prezident organizačného výboru Rio 2016 Carlos Arthur Nuzman povedal:

"Sme skutočne radi, že práce boli zahájené a sme pripravení  ihrisko vybudovať podľa pôvodného plánu do roku 2015, kedy by malo byť pripravené na testovací turnaj. Toto ihrisko je prvým verejným golfovým ihriskom v Rio de Janeiro a bude kľúčovým prvkom rozvoja golfu v Brazílii."

Testovací turnaj je naplánovaný na august 2015. Na to, aby bolo ihrisko vo výbornej kondícii, je potrebné všetky práce spojené so zatrávnením dokončiť pred koncom budúceho roku.

Gil Hanse
, ktorý sa v čase čakania na vývoj udalostí okolo olympijského ihriska  venoval renovácii existujúceho  Gavea Golf Course, povedal: „Je to začiatok dlhého a náročného procesu - transformácie tejto lokality na krásne golfové ihrisko. Sme radi, že sme už začali.“

Ďalšie články z oblasti výstavby a architektúry golfových ihrísk nájdete na www.golfonline.sk

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.