Olympijské golfové ihrisko v Rio de Janeiro – práce začali

Prvé čistiace práce spojené s odstraňovaním nepôvodnej vegetácie a vytyčovaním základných osí jamiek sa po získaní úradných povolení začali.

V priebehu apríla (šesť mesiacov neskôr ako bolo plánované) by sa mala začať  samotná výstavba. Developerská spoločnosť Tanedo, spolu s architektom Gilom  Hanse tak viac ako po roku od doby kedy vyhrali súťaž zahája práce na tomto náročnom projekte.  Všetky prípravné  práce sa vykonávajú bez použitia veľkých mechanizmov na presuny zeminy.

Prezident organizačného výboru Rio 2016 Carlos Arthur Nuzman povedal:

"Sme skutočne radi, že práce boli zahájené a sme pripravení  ihrisko vybudovať podľa pôvodného plánu do roku 2015, kedy by malo byť pripravené na testovací turnaj. Toto ihrisko je prvým verejným golfovým ihriskom v Rio de Janeiro a bude kľúčovým prvkom rozvoja golfu v Brazílii."

Testovací turnaj je naplánovaný na august 2015. Na to, aby bolo ihrisko vo výbornej kondícii, je potrebné všetky práce spojené so zatrávnením dokončiť pred koncom budúceho roku.

Gil Hanse
, ktorý sa v čase čakania na vývoj udalostí okolo olympijského ihriska  venoval renovácii existujúceho  Gavea Golf Course, povedal: „Je to začiatok dlhého a náročného procesu - transformácie tejto lokality na krásne golfové ihrisko. Sme radi, že sme už začali.“

Ďalšie články z oblasti výstavby a architektúry golfových ihrísk nájdete na www.golfonline.sk

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.