Keď jeden parfum ovplyvní celý svet

Kombinácia jazmínu a ruže so sladkou vôňou vanilky... Vôňa, ktorá stelesňuje moderný štýl skorých rokov dvadsiateho storočia, si svojou jedinečnosťou a ženskosťou získala srdcia žien po celom svete. Podľahla jej i božská Marylin Monroe či Nicole Kidman. Reč je o snáď najslávnejšom ženskom parfume všetkých dôb, ktorého autorkou je samotná Coco Chanel – Chanel No. 5.

História parfumu Chanel No. 5 sa začala písať už v roku 1921, kedy prví, verní zákazníci Coco Chanel dostali príležitosť doslova pocítiť túto omamnú vôňu na vlastnej koži. Tvorba parfumu a výber jeho zložiek predstavovali pre Coco cestovanie k spomienkam z minulosti – vôňa je totiž skomponovaná na základe jej detstva a obdobia dospievania v kláštornom sirotinci v Aubazine, na ktorého atmosféru i vôňu nikdy nezabudla. Okrem ruže a jazmínu je v parfume Chanel No. 5 obsiahnutý i kosatec, ylang ylang, ambra či santalový olej. Celkovo však vôňa pozostáva z viac ako 80 luxusných zložiek, ktoré spolu vytvárajú dokonale vyváženú harmóniu ženskosti.

Chanel No. 5 však nie je jediným parfumom predávaným pod značkou Chanel. Ďalšími významnými hráčmi na trhu s parfumami a kozmetikou sú i Chanel Coco Mademoiselle či Chanel No. 19, ktoré si taktiež našli obrovské množstvo fanúšičiek.

Nechajte sa i vy uniesť štýlom modernej Coco Chanel.

Prajeme vám voňavé nakupovanie na parfemy.sme.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu