Štadión FC Zenit Petrohrad sa už zelená!!

Z nuly na 40 za 7 dní! S úsmevom na tvári môžeme povedať, že táto rýchlosť by určite urobila dojem aj na populárny motoristický magazín Topgear.

Za pozoruhodných 7 dní sa Petrovskiy Stadium, domovský štadión ruského futbalového klubu FC Zenit Petrohrad zmenil z prašného a piesočnatého povrchu na dobre vyzerajúcu zelenú plochu s konzistentným 40mm trávnikom na celej ploche.

Štadión 27.6.2013 navštívili zástupcovia ruských inštitúcií a UEFA a boli ohromení. Treba opäť zdôrazniť, že sa jedná o prvý štadión s laserom gradovaným Fibresand povrchom v Rusku, inštalovaným konzorciom CLR & ENGO Group.

Koreňová zóna je tvorená zmesou polyetylénových vlákien, piesku, rašeliny a unikátnou receptúrou výživy a osív, špeciálne pripravenou na ruské klimatické podmienky.

Fáza grow-in,  ktorú mal na starosti Richard Hayden CRL a Kosta Kreminsky Engo Group,  bola pre všetkých zainteresovaných napínavá do poslednej chvíle.  Situácia bola podobná ako pri projekte slávneho Mbombella Stadium v Južnej Afrike na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2010.

"Tento projekt pre nás znamenal mesiace príprav.  Vysieval som osobne 16. júna, bola použitá otestovaná a vyskúšaná formula.  Myslím, že tento projekt vzbudí veľký záujem ďalších ruských futbalových  klubov, pretože boli aplikované najmodernejšíe technológie a know-how.  Petrovskiy Stadium je prvé ihrisko so spevneným povrchom Fibresand gradované laserom – a to je veľký krok vpred  v porovnaní s minulými projektami”, povedal Richard.

Projekt bol tzv. TOTAL PITCH SOLUTION a konzorcium CLR & ENGO Group verí, že štadión bude predstavovať najvyšší štandard kvality trávneho povrchu v Rusku.

Konzorcium CLR & ENGO Group má za sebou už niekoľko úspešných projektov futbalových štadiónov na Ukrajine a Poľsku  v rámci EURO 2012 a  pracuje na ďalších 8 projektoch pre FIFA 2014 World Cup ™ v Brazílii,  Švédsku, Slovensku, Kazani, Bielorusku, Anglicku, Škótsku, Južnej Afrike.

Fotogalériu zo stavby nájdete TU:

Videofilm nájdete TU:

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018