Štadión FC Zenit Petrohrad sa už zelená!!

Z nuly na 40 za 7 dní! S úsmevom na tvári môžeme povedať, že táto rýchlosť by určite urobila dojem aj na populárny motoristický magazín Topgear.

Za pozoruhodných 7 dní sa Petrovskiy Stadium, domovský štadión ruského futbalového klubu FC Zenit Petrohrad zmenil z prašného a piesočnatého povrchu na dobre vyzerajúcu zelenú plochu s konzistentným 40mm trávnikom na celej ploche.

Štadión 27.6.2013 navštívili zástupcovia ruských inštitúcií a UEFA a boli ohromení. Treba opäť zdôrazniť, že sa jedná o prvý štadión s laserom gradovaným Fibresand povrchom v Rusku, inštalovaným konzorciom CLR & ENGO Group.

Koreňová zóna je tvorená zmesou polyetylénových vlákien, piesku, rašeliny a unikátnou receptúrou výživy a osív, špeciálne pripravenou na ruské klimatické podmienky.

Fáza grow-in,  ktorú mal na starosti Richard Hayden CRL a Kosta Kreminsky Engo Group,  bola pre všetkých zainteresovaných napínavá do poslednej chvíle.  Situácia bola podobná ako pri projekte slávneho Mbombella Stadium v Južnej Afrike na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2010.

"Tento projekt pre nás znamenal mesiace príprav.  Vysieval som osobne 16. júna, bola použitá otestovaná a vyskúšaná formula.  Myslím, že tento projekt vzbudí veľký záujem ďalších ruských futbalových  klubov, pretože boli aplikované najmodernejšíe technológie a know-how.  Petrovskiy Stadium je prvé ihrisko so spevneným povrchom Fibresand gradované laserom – a to je veľký krok vpred  v porovnaní s minulými projektami”, povedal Richard.

Projekt bol tzv. TOTAL PITCH SOLUTION a konzorcium CLR & ENGO Group verí, že štadión bude predstavovať najvyšší štandard kvality trávneho povrchu v Rusku.

Konzorcium CLR & ENGO Group má za sebou už niekoľko úspešných projektov futbalových štadiónov na Ukrajine a Poľsku  v rámci EURO 2012 a  pracuje na ďalších 8 projektoch pre FIFA 2014 World Cup ™ v Brazílii,  Švédsku, Slovensku, Kazani, Bielorusku, Anglicku, Škótsku, Južnej Afrike.

Fotogalériu zo stavby nájdete TU:

Videofilm nájdete TU:

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé