V Orange Campe deti spoznajú aj nástrahy internetu a technológií

Na júl a august pripravil Orange spolu s cestovnou kanceláriou AZAD sériu denných táborov pre deti pod názvom Orange Camp.

Na júl a august pripravil Orange spolu s cestovnou kanceláriou AZAD sériu denných táborov pre deti pod názvom Orange Camp. Okrem množstva zaujímavých hier a výletov sa v nich deti naučia, ako bezpečne používať tablet, mobil, internet či odolať rizikám na sociálnych sieťach. Počas denných táborov sa im budú venovať skúsení lektori, animátori cestovnej kancelárie, ale aj ambasádor kampane e-deti Laci Strike.

Séria denných táborov vznikla v rámci osvetovej kampane e-deti, ktorá je zameraná na bezpečné používanie moderných technológií. Tábory Orange organizuje v spolupráci s obľúbenou cestovnou kanceláriou AZAD, ktorá má dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti.

Program táborov okrem množstva zaujímavých hier či výletov ponúkne mladým návštevníkom aj dobré rady na bezpečné používanie internetu a moderných technológií. Chýbať nebudú odborní lektori, ktorí deťom ukážu, ako čo najlepšie používať počítač, mobil, tablet či internet. Prevedú ich rizikami virtuálneho sveta a vysvetlia, ako sa im čo najúčinnejšie vyhnúť. Súčasťou táborového programu bude aj popoludnie s populárnym tanečníkom Laci Strike-om. Ten si pre ne pripraví tanečný program, ale aj špeciálnu facebookovú aplikáciu „Tvoja ulica“ o nástrahách internetu z pohľadu známej osobnosti.

„Nápad Orangeu spojiť zábavne strávený čas s možnosťou spoznať zblízka rozličné moderné komunikačné prostriedky, ale aj ich nástrahy, nás veľmi oslovil. Takýto program denného tábora máme v ponuke po prvý raz a naše skúsenosti ukazujú, že má veľký potenciál osloviť rodičov aj deti,“ uviedol zástupca AZADu Zdeno Zvara.

Orange Campu sa môžu deti zúčastniť v niektorom zo štyroch týždňových turnusov. Táborovou základňou bude Dom kultúry Ružinov v Bratislave v dvoch júlových a dvoch augustových termínoch: 8. - 12. júla, 22. - 26. júla, 5. - 9. augusta a 19. - 23. augusta. Prihláška a detaily o programe Orange Campu je k dispozícii na internetovej stránke http://www.oskole.sk/e-deti alebo CK AZAD, prípadne priamo v kamennej predajni cestovnej kancelárie AZAD v Dome kultúry Ružinov.

Osvetová kampaň e-deti

Orange patrí medzi priekopníkov v oblasti ochrany detí pred rizikami používania moderných technológií. Od roku 2006, keď uskutočnil svoju prvú osvetovú kampaň, pribudlo množstvo nových nástrah, ktoré prichádzali postupne s čoraz intenzívnejším používaním mobilných telefónov, internetu, ale aj televízie.

Do vzdelávacích aktivít zapojil odborných lektorov a psychológov, ktorí od roku 2008 priamo v školách vyškolili o nástrahách komunikačných technológií už takmer 25-tisíc detí a takmer tisíc rodičov. V rámci aktuálnej kampane e-deti Orange priniesol aj nové učebné materiály. V spolupráci s odborníkmi pripravil novú príručku pre učiteľov aj rodičov.

Vo februári vznikla aj nová webová stránka www.e-deti.sk, kde nájdu rady a odpovede všetci, dospelí aj deti, ktorí chcú zistiť viac o rizikách, ale aj príležitostiach moderných technológií. Orange jednotlivé aktivity kampane predstavuje postupne počas celého roka.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut