GRADEN - stroj na pieskovú injektáž tránikov

Vytváranie plste na trávnikoch je prirodzený a neodvrátiteľný proces. Do určitej miery má plsť v trávniku pozitívny účinok, no oveľa častejšie sa stretávame s negatívnym dopadom prítomnosti plsti.

Plsť spôsobuje aj ďalší problém - zhutnenie povrchu a tým slabá drenážna schopnosť vrchnej vrstvy trávnika. A ten treba neustále riešiť.

GRADEN piesková injektáž špeciálne ošetruje vrchnú vrstvu trávnika do hĺbky cca 3-4 cm. Je to skutočne veľmi efektívny nástroj na ošetrovanie trávnikov. Ako časť programu údržby trávnika sa stáva doplnkom už existujúcich operácií ako vertikutácia, hĺbková aerifikácia, hollow coring (špuntovanie), top dressing...

Piesková injektáž Graden posúva údržbu trávnikov na úplne novú úroveň, pretože piesok sa po prerezaní okamžite ukladá do profilu mačiny, a tým rýchlo spevňuje povrch, skracuje čas regenerácie trávnika, čím vytvára pre semená ideálne prostredie. Tým, že presne vypĺňa drážky, zabezpečí, že top dressing sa umiestni presne tam, kde treba. To ocenia hlavne golfisti, ktorí chcú nerušene hrať počas celého roka.

POZOR: Aplikovať sa musí absolútne suchý piesok, ale pracovať sa dá aj na vlhkom podloží.

Výhody oproti špuntovaniu:

•    ošetrí sa väčšia plocha
•    podpora vytvárania odnoží tráv
•    topdressingový materiál je zapracovaný do profilu pôdy priamo
•    spevňuje sa povrch, zlepšuje sa odvodnenie
•    zvyšuje sa obsah vzduchu v pôde

Po ošetrení trávnika strojom GRADEN odporúčame urobiť dosev. Semená sa dostanú do žliabkov, kde majú ideálne podmienky na rýchle a aktívne klíčenie. Na záver je vhodné jemné zapieskovanie.

Možnosti výmeny rôznych čepelí - s hrúbkou 1, 2, 3 mm a rozostupmi medzi jednotlivými nožmi 9, 13, 25, 30 mm.

Čepele a riadkovače rozličnej šírky sa môžu nasadiť na štandardný hriadeľ v ľubovoľnej konfigurácii podľa individuálnych potrieb. Pri ľahkom ale častom zásahu na odstránenie plste sa 1 mm čepele môžu umiestniť tesne vedľa seba.
Štandartná konfigurácia je 1,2 alebo 3 mm čepele s riadkovaním 25 mm, ale veľkosť čepelí a riadkovanie možno nastaviť podľa potrieb trávnika.

Technická špecifikácia stroja na pieskovú injektáž GRADEN:

Máte otázku alebo záujem o službu? Kontaktujte nás mailom!

Kompletný prehľad služieb pre profesionálne športové trávniky nájdete na www.engo.sk

Odborné články o výstavbe a greenkeepingu športových povrchov nájdete na www.golfonline.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu