Aká je situácia v európskom golfe?

Firma KPMG pravidelne realizuje prieskumy týkajúce sa rôznych odvetví. Golfový trh zaznamenal svoj prvý prepad v roku 2011. Perspektívy však nie sú úplne negatívne, rok 2013 priniesol opäť nárast.

Európsky golfový trh zaznamenal svoj prvý prepad v roku 2011, kedy po rokoch rastu počet golfistov po prvýkrát poklesol.

Dôvodom bola jednak hospodárska kríza a neľahké obdobie, ktoré nastalo,  ale svoje zohrali aj zmeny v životnom štýle, preferenciách golfistov a pod...  Prišla stagnácia, počet novootvorených ihrísk klesal a aj mnoho rozostavaných projektov bolo pozastavených.

Perspektívy však nie sú  úplne negatívne, nakoľko rok 2013 priniesol opäť mierny nárast počtu hráčov.

Aké sú základné fakty prieskumu KPMG Golf Participation in Europe 2013?

• Až do konca roku 2010 počet registrovaných hráčov rástol v priemere o 5% ročne. Roky 2011 a 2012 priniesli pokles o 1,1% a 0,1%. Čo sa týka roku 2013, oproti minulému roku bol zaznamenaný nárast o 2.800 golfistov, na celkový počet 4,4 mil. registrovaných hráčov v Európe. Za posledných 28 rokov sa teda počet golfistov strojnásobil.
  • Niektoré z najrozvinutejších golfových krajín v Európe zaznamenali v roku 2013 výrazný nárast počtu hráčov, napr. Nemecko + 10.500 (+1,7%), Holandsko 6.900 (+1,8%)   a Francúzsku o 4.400 (+1,1%)  Pokiaľ ide o rozvíjajúce sa golfové  trhy, najväčší rast dopytu  bol zaznamenaný v  Litve ( takmer 50%), Bulharsku (42%) a Srbsku (41%).
  • Španielsko a Portugalsko naopak zaznamenali pokles hráčov (-3,5% a -3,3%), Nórsko hlási pokles o 3,4% čo predstavuje úbytok 3.900 hráčov. Česká republika, ktorá je považovaná za najrozvinutejší golfový trh vo východnej Európe dosiahla hranicu 55.000 hráčov (medziročný nárast  +4,9%, čiže o 2.600 golfistov)
  • Golfisti muži, stále dominujú európskemu golfovému trhu so 63% podielom, ženy predstavujú 23% hráčov a juniori 14%.

Aké sú trendy v juniorskom golfe?

• Zajímajú vás aj ďalšie štatistiky? Čítajte TU:

Viac článkov o golfovom priemysle, výstavbe nových ihrísk, manažmente a architektúre nájdete na www.golfonline.sk

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom