Aká je situácia v európskom golfe?

Firma KPMG pravidelne realizuje prieskumy týkajúce sa rôznych odvetví. Golfový trh zaznamenal svoj prvý prepad v roku 2011. Perspektívy však nie sú úplne negatívne, rok 2013 priniesol opäť nárast.

Európsky golfový trh zaznamenal svoj prvý prepad v roku 2011, kedy po rokoch rastu počet golfistov po prvýkrát poklesol.

Dôvodom bola jednak hospodárska kríza a neľahké obdobie, ktoré nastalo,  ale svoje zohrali aj zmeny v životnom štýle, preferenciách golfistov a pod...  Prišla stagnácia, počet novootvorených ihrísk klesal a aj mnoho rozostavaných projektov bolo pozastavených.

Perspektívy však nie sú  úplne negatívne, nakoľko rok 2013 priniesol opäť mierny nárast počtu hráčov.

Aké sú základné fakty prieskumu KPMG Golf Participation in Europe 2013?

• Až do konca roku 2010 počet registrovaných hráčov rástol v priemere o 5% ročne. Roky 2011 a 2012 priniesli pokles o 1,1% a 0,1%. Čo sa týka roku 2013, oproti minulému roku bol zaznamenaný nárast o 2.800 golfistov, na celkový počet 4,4 mil. registrovaných hráčov v Európe. Za posledných 28 rokov sa teda počet golfistov strojnásobil.
  • Niektoré z najrozvinutejších golfových krajín v Európe zaznamenali v roku 2013 výrazný nárast počtu hráčov, napr. Nemecko + 10.500 (+1,7%), Holandsko 6.900 (+1,8%)   a Francúzsku o 4.400 (+1,1%)  Pokiaľ ide o rozvíjajúce sa golfové  trhy, najväčší rast dopytu  bol zaznamenaný v  Litve ( takmer 50%), Bulharsku (42%) a Srbsku (41%).
  • Španielsko a Portugalsko naopak zaznamenali pokles hráčov (-3,5% a -3,3%), Nórsko hlási pokles o 3,4% čo predstavuje úbytok 3.900 hráčov. Česká republika, ktorá je považovaná za najrozvinutejší golfový trh vo východnej Európe dosiahla hranicu 55.000 hráčov (medziročný nárast  +4,9%, čiže o 2.600 golfistov)
  • Golfisti muži, stále dominujú európskemu golfovému trhu so 63% podielom, ženy predstavujú 23% hráčov a juniori 14%.

Aké sú trendy v juniorskom golfe?

• Zajímajú vás aj ďalšie štatistiky? Čítajte TU:

Viac článkov o golfovom priemysle, výstavbe nových ihrísk, manažmente a architektúre nájdete na www.golfonline.sk

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.

Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?

Aké pivo majú Nemci najradšej a vedia vôbec správne načapovať plzničku?

Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vianočné vydanie SME s knihou len za 4,99 €.

HC Košice podporí „štefanskym“ zápasom košickú detskú onkológiu

Metropolitný hokejový klub HC Košice je dlhoročným podporovateľom detskej onkológie v hlavnom meste východného Slovenska.