Už čoskoro spoznáme tohtoročných ReŠtartérov Slovenska

Víťazov súťaže Reštart Slovensko vyhlásia 4.12.2013 počas slávnostného Gala večera v Design Factory.

Víťazov súťaže Reštart Slovensko vyhlásia 4.12.2013 počas slávnostného Gala večera v Design Factory.

Začiatkom decembra sa súťaž Reštart Slovensko dostáva do svojej záverečnej fázy. Finalisti, ktorých z predložených návrhov vybrala odborná porota, v týchto dňoch dokončujú prvé verzie svojich projektov. 4.decembra ich predstavia verejnosti na slávnostnom Gala večeri v Design Factory, kde budú zároveň vyhlásení víťazi súťaže.

Tých tento rok vyberá verejnosť hlasovaním na www.restart.ludialudom.sk. Každý projekt môže byť podporený hlasom i finančným darom, pričom jeden individuálny darca sa v konečnom sčítaní hlasov zaráta za dva hlasy. Keďže hlasovanie prebieha na platforme portálu ĽudiaĽuďom finančný dar je možné poslať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorú tento darcovský portál spustil tento rok v júni.

Hlasy je možné projektom posielať do 3. decembra, finančný dar prostredníctvom webu i mobilnej aplikácie však bude možné zaslať aj počas nasledujúceho dňa až do 21:00, kedy bude na slávnostnom vyhlásení víťazov hlasovanie ukončené.

Súčasťou podujatia sú aj krátke prezentácie finalistov, počas ktorých predstavia prvé verzie svojich projektov. Tie začali vytvárať tretí novembrový víkend na Hack campe v Žiline. Na Fakulte riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite pre nich organizátori súťaže pripravili podujatie v rámci ktorého mohli využiť priestor na prípravu technických realizácií svojich návrhov. Okrem toho si mali možnosť absolvovať niekoľko inšpiratívnych prednášok a workshopov, ktoré im pomohli pri práci na projektoch i pri ich prezentácii.

Druhý ročník súťaže Reštart Slovensko realizuje Centrum pre filantropiu n. o. vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia pre sociálne zmeny.

Centrum pre filantropiu n. o. je nezisková organizácia, ktorá už od roku 2002 prispieva k rozvoju občianskej spoločnosti a kultivácii darcovstva na Slovensku.

Kontakt: Centrum pre filantropiu, Kozia 11, 811 03 Bratislava, 0918/ 905 801, www.cpf.sk

email: lacko@changenet.skbrezinska@changenet.sk

S dobrým pivom leto chutí

Veci majú byť jasné a pivo má byť horké.

Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut

Smart zariadenie Mercedes PRO Adapter prináša modernú konektivitu pre úžitkové vozidlá Vito a Sprinter.

Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína

Mladý 12-členný tím z Trenčína sa vám postará o vytvorenie web stránky, e-shopu a zabezpečí komplexné online marketingové služby.

Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo

Jediný hamburger, ktorý nevyšiel z módy.