„Byť umelcom je náročné, no oveľa náročnejšie je nebyť umelcom.

Na našej scéne pôsobí skupina Puding Pani Elvisovej už bezmála 20 rokov a za ten čas svoju tvorbu, ale aj celú slovenskú elektronickú hudbu, viackrát posunuli tým správnym smerom.

Na našej scéne pôsobia už bezmála 20 rokov a za ten čas svoju tvorbu, ale aj celú slovenskú elektronickú hudbu, viackrát posunuli tým správnym smerom. Je preto príznačné, že sa práve skupina Puding Pani Elvisovej stala súčasťou kampane Transform Today, v ktorej spolu so značkou Absolut ľudí posmeľuje: Nebojte sa vziať budúcnosť do vlastných rúk!

Čo znamená heslo „Transform Today” vo vašom živote, kariére? Akou transformáciou prešla vaša tvorba?

Stále hľadáme v hudbe niečo nové. Vymýšľame pesničky a objavujeme hudbu s pocitom, ako keby sme to práve robili prvýkrát. Aj dva rovnaké zvuky a akordy môžu znieť vždy inak a nanovo.

Čím vás oslovila spolupráca s Absolut? V čom vidíte zmysel myšlienky „transformovať“ seba, svoju budúcnosť a svet naokolo?

Kedy, keď nie teraz, kde, keď nie tu? Toto si treba stále pripomínať a byť otvorený zmene a novým príležitostiam.

Čo je pre vašu tvorbu typické a čím sa podľa vás líši od ostatných?

Všetko čo tvoríme, robíme pre hudbu a pre radosť z nej. Radi experimentujeme, počas tvorby sme úplne slobodní a užívame si to.

Ako tvoríte? Máte nejaké tajné recepty na to, ako zložiť dobrú pesničku či vytvoriť skvelé umelecké dielo? Máte nejaké zvyky, zaužívané procesy, vtipné rituály?

Tvoríme kolektívne, ale každý sa do kreatívneho procesu dostáva individuálne. Tajný recept je zmesou tabaku, niekedy iného fajčiva, lokálneho piva a červeného vína v absolútnom pomere. :)

Čo vás priviedlo k umeniu a čo vás inšpiruje?

Umenie je pre nás únikom z okolitého sveta a stredobodom toho nášho.

Aké je podľa vás tajomstvo toho byť neustále inovatívnym?

Proces tvorby je vzrušujúca cesta objavovania. Kto sa raz zastaví, skončil.

Je náročné byť umelcom? V čom?

Byť umelcom je niekedy náročné, ale oveľa náročnejšie je nebyť umelcom vôbec.

Ako vidíte dnešnú generáciu, jej hodnoty, prístup k životu? Myslíte si, že umenie má potenciál ľudí formovať?

Dnešná generácia je otvorenejšia novým veciam, rýchlejšie sa učí a má oveľa viac podnetov, ktoré ich formujú. Umenie samozrejme tiež.

Akú radu by ste dali začínajúcim umelcom?

Vydržte a neprestávajte.

Na akom najdôležitejšom projekte ste pracovali alebo práve pracujete?

Práca na novom albume nás vždy napĺňa pocitom, že práve nahrávame náš najlepší. A to sa deje aj práve teraz.

Myšlienkou „Transform Today“ je vziať svoju budúcnosť do vlastných rúk, meniť ju. Čo by ste vo svete zmenili vy?

Dal by som dobrú hudbu hlasnejšie a niektorých ľudí tichšie.

Ako by ste chceli, aby vaša hudba menila svet a ľudí v ňom? Čo má v ľuďoch vyvolať? Stretli ste sa už s reakciami, kedy ste naozaj človeku “pohli” životom a inšpirovali ho?

Dobrá hudba má moc v momente zmeniť vnímanie človeka. V nás hudba vyvoláva pocit harmónie, radosti a energie, ktorú sa snažíme zachytávať v našich pesničkách a zdieľať s ľuďmi na koncertoch.

V rámci kreatívnej spolupráce s Absolut vytvoríte aj jedinečné dielo. S akými plánmi do tejto úlohy idete? Viete už, čo vytvoríte, aká bude myšlienka? Budete tento výtvor nejakým spôsobom „transformatívny“? Prezraďte nám o ňom niečo...

Prezradím len jedno: vytvoríme niečo, čo sme ešte doteraz nevytvorili. A to nás baví najviac!

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu

Nič neuhasí smäd lepšie, ako správne načapované pivo!

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak