Telekom podpísal zmluvu so slovenským startupom Thapir

Slovak Telekom pripravuje ďalšie aktivity na podporu inovatívnych slovenských startupov.

Inkubátor hub:raum Krakow, vytvorený skupinou Deutsche Telekom a podporovaný spoločnosťou Slovak Telekom, podpísal zmluvu so slovenským startupom Thapir.

Thapir je pôvodný slovenský startup. Mobilná aplikácia na základe geolokačnej technológie automaticky vyhľadáva udalosti, ktoré sa dejú v lokalite užívateľa v najbližšom čase. Môže ísť o koncerty, divadelné predstavenia, športové zápasy, ale aj aktuálne prebiehajúce zľavy alebo akcie. Sprevádza udalosťami v okolí nielen v slovenských, ale aj európskych, či svetových veľkomestách.  Okrem podrobných informácií o akciách umožňuje aj navigáciu k miestu konania, či vyhľadávania udalostí na základe zadanej adresy. V súčasnosti je k dispozícii verzia pre operačný systém iOS.

Martin Horváth, spoluzakladateľ a CEO, Thapir: „Získať pre náš projekt natoľko silného partnera, akým je Slovak Telekom, znamená pre nás úžasné možnosti využitia synergií na našom domácom trhu, podporu pri vývoji produktu, ale aj príležitosť vstúpiť na zahraničné trhy s pôsobnosťou skupiny Deutsche Telekom. Už teraz sa tešíme na spoluprácu s inovatívnymi tímami združenými v startup inkubátore hub:raum Krakow.“

Súčasťou dohody je plánované rozšírenie aplikácie aj na platformu Android. Slovak Telekom zabezpečí podporu, marketingové aktivity a poskytne svoje know-how. V budúcnosti sa otvárajú ďalšie možnosti na previazanie služby s existujúcimi produktmi Slovak Telekomu.

Peter Helexa, senior manažér stratégie a rozvoja nového podnikania, Slovak Telekom: „Slovak Telekom plánuje ďalej podporovať začínajúce slovenské firmy a startupy. Stretávame sa u nás s množstvom šikovných mladých ľudí, ktorí majú skvelé nápady a chuť realizovať ich vo väčšom rozsahu. Chceme im ponúknuť túto možnosť spolu s našimi skúsenosťami, know-how, marketingovou silou a financovaním, aby mohli realizovať svoje vízie.“

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.