Telekom podpísal zmluvu so slovenským startupom Thapir

Slovak Telekom pripravuje ďalšie aktivity na podporu inovatívnych slovenských startupov.

Inkubátor hub:raum Krakow, vytvorený skupinou Deutsche Telekom a podporovaný spoločnosťou Slovak Telekom, podpísal zmluvu so slovenským startupom Thapir.

Thapir je pôvodný slovenský startup. Mobilná aplikácia na základe geolokačnej technológie automaticky vyhľadáva udalosti, ktoré sa dejú v lokalite užívateľa v najbližšom čase. Môže ísť o koncerty, divadelné predstavenia, športové zápasy, ale aj aktuálne prebiehajúce zľavy alebo akcie. Sprevádza udalosťami v okolí nielen v slovenských, ale aj európskych, či svetových veľkomestách.  Okrem podrobných informácií o akciách umožňuje aj navigáciu k miestu konania, či vyhľadávania udalostí na základe zadanej adresy. V súčasnosti je k dispozícii verzia pre operačný systém iOS.

Martin Horváth, spoluzakladateľ a CEO, Thapir: „Získať pre náš projekt natoľko silného partnera, akým je Slovak Telekom, znamená pre nás úžasné možnosti využitia synergií na našom domácom trhu, podporu pri vývoji produktu, ale aj príležitosť vstúpiť na zahraničné trhy s pôsobnosťou skupiny Deutsche Telekom. Už teraz sa tešíme na spoluprácu s inovatívnymi tímami združenými v startup inkubátore hub:raum Krakow.“

Súčasťou dohody je plánované rozšírenie aplikácie aj na platformu Android. Slovak Telekom zabezpečí podporu, marketingové aktivity a poskytne svoje know-how. V budúcnosti sa otvárajú ďalšie možnosti na previazanie služby s existujúcimi produktmi Slovak Telekomu.

Peter Helexa, senior manažér stratégie a rozvoja nového podnikania, Slovak Telekom: „Slovak Telekom plánuje ďalej podporovať začínajúce slovenské firmy a startupy. Stretávame sa u nás s množstvom šikovných mladých ľudí, ktorí majú skvelé nápady a chuť realizovať ich vo väčšom rozsahu. Chceme im ponúknuť túto možnosť spolu s našimi skúsenosťami, know-how, marketingovou silou a financovaním, aby mohli realizovať svoje vízie.“

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.