Bez kávy neprežijem, alebo 4 príznaky závislosti na káve

Aj vy ráno vstávate tak, že sa pri pohľade do zrkadla zľaknete sami seba? Ešteže je tu božský nápoj - káva, ktorá vás postaví na nohy nielen ráno, ale kedykoľvek, keď to potrebujete.

Aj vy ráno vstávate tak, že sa pri pohľade do zrkadla zľaknete sami seba? Nie je to len frizúrou, ktorá sa po nočnom spánku skrátka sama neupraví. Nepríjemným skorým ranným vstávaním si musia denne prejsť všetci.

Ešteže je tu božský nápoj - káva, ktorá vás postaví na nohy nielen ráno, ale kedykoľvek, keď to potrebujete. Okrem toho výborne chutí a vonia, a preto je verným spoločníkom počas pracovných dní i chvíľ pohody. Lenže kedy je kávy skrátka priveľa? A ako spoznáte, že ste už na káve závislí?

cafepoint káva

1. Miestneho baristu poznáte po mene

Nie je nič zlé na tom, ak vo svojej obľúbenej kaviarni poznáte personál osobne. Udržiavať priateľské vzťahy nič nestojí a pozdrav s milým úsmevom urobia každému deň o kúsok krajší. Ale schválne, či nájdete rozdiel medzi „Jedno presso, prosím,“ a „Čááááááu Martin, ako žiješ? Dám si ako zvyčajne!“

2. Na nedostatok kávy reagujete tak, že sa okolie začína báť

Občas sa to skrátka stane. Doma sa zásoby minuli, v práci je kávovar pokazený, na vysedávanie v kaviarňach nieto času a vy na to nechcete ani pomyslieť - no tento deň musíte stráviť bez kávy. Zrazu sa vám začnú ľudia automaticky vyhýbať, pretože už vedia, že bez šálky kávy budete celý deň okolo seba pichať ako sršeň.

cafepoint káva pre firmy

3. Vlastníte obrovský vtipný hrnček a nebojíte sa ho použiť

Priatelia vám na narodeniny prinesú obrovský, pomaly litrový hrnček na kávu a smejú sa, že akože toľko kávy by ste určite vypili na jedno posedenie, keby ste mohli. Po odchode návštevy, ktorá sa vo dverách ešte uškŕňa nad vtipným darčekom, sa nenápadne otočíte smerom k hrnčeku. Sprisahanecky na seba žmurknete a o chvíľu si už do neho varíte poriadnu zásobu kávy, od ktorej teraz pol dňa nemusíte vôbec vstať...

4. Ste kávový snob

Doma máte len odrodovú kávu, na Vianoce ste si priali nový kávovar a na Facebooku každého upozorňujete, že picollo neexistuje? Fotíte si svoj obľúbený hrnček na Instagram a v spoločnosti sa nezabudnete pochváliť všetkými netradičnými spôsobmi prípravy kávy, ktoré existujú? Samozrejme, uprednostňovať kvalitu - to nie je nič zlé! Ale keď sa začnete pri objednávaní kávy z Kolumbie pýtať, či pochádza zo západných alebo východných svahov, pozor...

Spoznali ste sa medzi uvedenými príznakmi? Nič sa nedeje! Veď závislosť na káve je taká príjemná, že ňou už pomaly „trpia“ všetci. Tak prečo si toto potešenie odopierať?

Odrodové kávy z celého sveta a kvalitné talianske kávové zmesi nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.