5 tipov pre príjemné trávenie zimných večerov

Či už je zima vaše obľúbené ročné obdobie, alebo s ňou musíte vždy uzatvárať kompromisy, ponúkame vám niekoľko tipov, ako prostredníctvom vašich zmyslov pohodovo prežiť dlhé zimné večery.

Keď sa začínajú dni skracovať, noci predlžovať a teploty vonku tancujú okolo nuly, viete, že je tu zima. Na chvíľku vás možno prepadne nepríjemný pocit. Zrazu nestíhate toľko vecí, ako keď bolo vonku dlho svetlo a máte na všetko akoby menej času.

No keď si na túto zmenu zvyknete, zistíte, že dlhšie večery majú aj svoju pozitívnu stránku. Zima je predsa časom, kedy odpočíva nielen príroda, ale aj vy naberáte nové sily. Preto či už je zima vaše obľúbené ročné obdobie, alebo s ňou musíte vždy uzatvárať kompromisy, ponúkame vám niekoľko tipov, ako prostredníctvom vašich zmyslov pohodovo prežiť dlhé zimné večery.

cafepoint horúca čokoláda

1. Kreslo, vankúše a deka. Aby ste sa cítili pohodlne, vytvorte si najskôr prostredie podľa vašich predstáv. Čarovný kútik, ktorý bude len váš a v ktorom sa budete cítiť vždy dobre. Možno máte svoje obľúbené kreslo alebo si urobíte peliešok z vankúšov na posteli. Nemala by chýbať ani teplá deka, do ktorej sa zabalíte, aby vám nebola zima.
  2. Hudba. Nech už robíte čokoľvek, obľúbené skladby v pozadí vždy krásne dotvoria atmosféru relaxu. Ešte viac si ich vychutnáte vtedy, ak sa sústredíte iba na samotnú hudbu. Skúste to - ľahnite si na posteľ, nasaďte si slúchadlá a nerobte nič iné, iba počúvajte. Uvidíte, ako má hudba moc rozochvieť vašu dušu.
  3. Knihy. Ak aj knihy milujete, je dosť možné, že cez rok sa k nim dostanete ťažšie ako v zime. Dôvod je jednoduchý - pekné počasie láka niekam von a na čítanie vám potom ostane len chvíľka času pred spaním. V zime sa môžete s napínavou knihou usadiť do kresla už podvečer a užívať si čítanie dlhé hodiny.
  4. Horúca čokoláda a sladkosti. Kto by nemiloval čokoládu, túto sladkú dobrotu? V zimných mesiacoch poteší ešte viac v tekutej a horúcej podobe - nielen, že bude skvele chutiť, ale aj zohreje. Siahnite po kvalitnej horúcej čokoláde a nemusíte mať ani výčitky svedomia, pretože si zároveň doprajete aj niečo pre svoje zdravie. Ak sa vám sladkého bude máliť, rozmaznajte sa čokoládovými sladkosťami. Tie k pravej zimnej pohode rozhodne patria!
  5. Sviečka a aromatické lampy. Keď už ste nasýtili všetky ostatné zmysly, chýba vám už len nejaká vôňa. Príjemnú atmosféru zimného večera nastolíte predovšetkým voňavými sviečkami či kahančekmi, ktorých plameň bude vytvárať teplo domova a vôňa vás ukolíše k pozitívnym myšlienkam. Prípadne môžete vyskúšať voňavé aromatické lampy.

cafepoint káva a čokoláda

Zdravé a kvalitné horúce čokolády a čokoládové dražé nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.