Prvé kompaktné SUV značky Mercedes-Benz: nová Trieda GLA

Mestský športový ráz a výrazné terénne prvky sa spájajú v SUV, ktoré je doma všade na svete. Spoznajte novú Triedu GLA.

Prvé kompaktné SUV prémiovej značky Mercedes-Benz, nová Trieda GLA, je pri dĺžke 4,417; šírke 1,804 a výške 1,494 metra vrtká v meste, rezká na bežných cestách, s tuhou karosériou dostatočne robustná i pre primeraný terén a pri hodnote cw 0,29 dynamická a hospodárna aj na diaľnici.

press1243gallery8504-r985_res.jpgPre Triedu GLA sú k dispozícii nasledovné motory: dva benzínové - prvý 1,6 litra (115 kW, 156 k) a druhý 2,0 litra (155 kW, 211 k) alebo dva dynamické a hospodárne dieselové - prvý 2,2 litra (100 kW, 136 k; 300 Nm, predbežná spotreba 4,3 litra/100 km, trieda hospodárnosti A), či druhý s rovnakým objemom, ale výkonnejší (125 kW, 170 k; 350 Nm). Motory môžu byť kombinované so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo dvojspojkovým automatom 7G-DCT. Sériovo sú všetky vybavené funkciou ECO štart–stop. V ponuke je tiež nová generácia systému stáleho pohonu všetkých kolies 4MATIC s plne variabilným rozdeľovaním momentu a sériovou reguláciou rýchlosti zjazdu DSR (Downhill Speed Regulation) i terénnym jazdným programom.

490x901-r673_res.jpg

Príťažlivosť Triedy GLA zvyšuje nízka kabína, vysoko posadené telo vozidla, veľké výrezy na kolesá, vzpriamená predná časť s centrálnou hviezdou, ako aj predné svetlomety a denné LED osvetlenie. Pozornosť priťahuje veľký, aerodynamicky účinný strešný spojler. Terénny charakter vozidla akcentuje aj predná i bočná ochrana proti nárazom kameňov. Na želanie môže GLA jazdiť na diskoch s veľkosťou až 19 palcov.

GLA má flexibilný a variabilný interiér i veľký batožinový priestor (421 – 836 litrov). Operadlá zadných sedadiel je možné úplne sklopiť a (na želanie) nastavovať ich sklon. Sériový trojramenný volant s 12 tlačidlami je s galvanicky pochrómovanou sponou. Na želanie sa dodáva vyhotovenie združeného prístroja s dvoma tubusmi.

press1243gallery8529p-r687_res.jpgVodičovi GLA pomáhajú a odľahčujú ho početné asistenčné systémy, vrátane sériového systému rozpoznávania únavy vodiča ATTENTION ASSIST a radarového asistenta sledovania odstupu COLLISION PREVENTION ASSIST s adaptívnym asistentom brzdenia, ktorý chráni pred nárazom už od rýchlosti 7 km/h. Najnovšiu generáciu multimédií použitých v Triede GLA charakterizujú prídavné funkcie, ďalšie aplikácie a upravená farebná grafika.

Ako uviedol člen obchodného vedenia divízie Mercedes-Benz Cars Dr. Joachim Schmidt, kompaktnou GLA sa rozširuje portfólio modelov značky Mercedes-Benz o piaty atraktívny variant SUV. GLA podľa neho presvedčí najmä svojím progresívnym charakterom, agilnými jazdnými vlastnosťami, fascinujúcim dizajnom a vysokou funkcionalitou pre každodenné používanie.

S novou Triedu GLA navyše získate:

•    Bezplatný servis na 6 rokov do 160 000 kilometrov

•    Zákonné a havarijné poistenie na 3 roky

•    24-hodinový servis v prípade poruchy

•    Garanciu mobility so službou Mobilo

•    Možnosť predĺženia záruky až na 6 rokov

•    Možnosť získania kreditnej karty MercedesCard

Viac informácií o novej GLA nájdete na www.mercedes-benz.sk/trieda-gla

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.