Slovanet s partnermi vytvorí offline aj online bezpečnú školu

V rámci projektu telekomunikačného operátora Slovanet stvárnili žiaci základných škôl pojem „(ne)bezpečný internet“.

V rámci projektu telekomunikačného operátora Slovanet stvárnili žiaci základných škôl pojem „(ne)bezpečný internet“.

Telekomunikačný operátor Slovanet, spolu so svojimi partnermi, pripravil pilotný projekt Bezpečné školy, v rámci ktorého žiaci základných škôl stvárnili pojem „(ne)bezpečný internet“.  Víťazná škola získa komplexnú ochranu virtuálneho ako aj fyzického priestoru a stane sa tak prvou skutočne bezpečnou školou na Slovensku. Od 5. mája 12:00 hod, do nedele 25. mája 2014 môžete hlasovať za vybraný projekt aj vy.

Celoslovenský projekt Bezpečné školy má za cieľ pomôcť základným školám vytvoriť pre svojich žiakov bezpečné prostredie celej školy, vrátane virtuálneho sveta, ale aj vybavenie priestorov kamerovým systémom. Výherný balík bude obsahovať bezpečnostný kamerový systém od Slovanetu (Kamery do vrecka), internetové pripojenie a hardvérové zabezpečenie siete. Každý výherca alebo žiak z výhernej triedy dostane tiež antivírusový produkt  ESET Smart Security od spoločnosti ESET na 1 rok zadarmo. Okrem toho sú pre žiakov pripravené aj exkurzie do spoločnosti ESET, kde sa o bezpečnosti dozvedia viac aj formou zaujímavej prezentácie.

Do prvej súťaže v rámci projektu sa mohli prihlásiť žiaci oboch stupňov základných škôl, a to buď ako jednotlivci, skupiny alebo celé triedy. V pilotnom projekte boli oslovené školy v mestách Bratislava, Poprad, Prešov, Brezno, Dunajská Streda, Veľký Meder a Šamorín. Do súťaže sa prihlásilo 27 škôl a ku dnešnému dňu zaslali spolu viac ako 270 projektov. Rozdelené boli do troch kategórii podľa formy vypracovania zadania:

1. skupina – výtvarná tvorba (obrázky, maľby, kresby a pod.)
  2. skupina – písomná tvorba (básne, poviedky, rozprávky a iné)
  3. skupina – multimediálna tvorba (videá, prezentácie, weby a hry)

Hlasovať môže každý

O víťazoch bude môcť rozhodovať ktokoľvek od 5. mája, a to priamo hlasovaním na stránke www.bezpecneskoly.sk/galeria-prihlasenych-projektov/ . Verejné hlasovanie bude trvať do 25. mája, následne prebehne hlasovanie partnerov a víťazi budú vyhlásení a odmenení do konca septembra 2014.

Autorom projektu je slovenský telekomunikačný operátor Slovanet. Partnermi sú spoločnosť ESET, spol. s r.o., Gigaset, nemecký výrobca špičkových telefónov a tabletov, občianske združenie pre informatizáciu eSlovensko a spoločnosť Fortinet, svetový dodávateľ sieťových bezpečnostných riešení, ktorý je na Slovensku distribuovaný českou spoločnosťou Veracomp, s.r.o.

Pre viac informácií o projekte navštívte stránku www.bezpecneskoly.sk, na ktorej okrem súťaže nájdete aj užitočné rady, ako byť v bezpečí v online svete a ako chrániť svoj počítač.

Slovanet, a.s.

www.slovanet.sk

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana