Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Starostlivosť o ruky- nezanedbávate ju?

Venujete starostlivosti o vaše ruky dostatočnú pozornosť? Pokiaľ nie, skúste svoj prístup prehodnotiť, pretože práve ruky dokážu o každom z nás veľa prezradiť.

Uvedomili  ste si niekedy, koľko činností denne vykonáte pomocou rúk? Neustály kontakt s rôznymi materiálmi a čistiacimi prípravkami, ich pravidelné umývanie, to všetko spôsobuje postupné opotrebovávanie pokožky, ktorá v chladnom počasí trpí omnoho viac než počas ostatných ročných období. Venujete starostlivosti o vaše ruky dostatočnú pozornosť? Pokiaľ nie, skúste svoj prístup prehodnotiť, pretože práve ruky dokážu o každom z nás veľa prezradiť. Ukážte svetu, že sa o seba staráte a pripravte svoje ruky na nové ročné obdobie.

Natierať, natierať, natierať

Dôvodov prečo pokožka rúk v chladnom počasí trpí omnoho viac je niekoľko - reakcie na chladné počasie, prudký vietor, teplý a suchý vzduch v interiéri či nedostatok vitamínov prijímaných v strave. Umývanie rúk patrí k prvým hygienickým návykom, ktoré nám rodičia vštepovali  do hláv. Pokožka rúk sa však umývaním zbavuje tenkej tukovej vrstvy, čo má za následok, že často umývané ruky bývajú suché, vráskavejú a starnú rýchlejšie. Mali by sme si preto osvojiť zvyk, po každom umytí ruky ošetriť hydratačným krémom. Doliva olivový balzam na ruky poskytuje vlhkosť, ošetruje drsné a suché ruky, ktoré si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Panenský olivový olej a cenný jojobový olej chránia pokožku rúk pred vysychaním, zjemňujú ju a vyhladzujú. Svieža stredomorská vôňa olivového oleja a čerstvých citrónov vás určite očarí 100ml/3,95 eur.

olivovybalzam-r951_res.jpg

Blahodarná masáž

Nezabúdajme na masáž rúk. Najlepšie je aplikovať niekoľkominútovú masáž  s kvalitným hydratačným prípravkom tesne pred spaním. Pokožka namáhaných rúk sa prekrví, masáž navyše napomôže lepšiemu vstrebaniu krému. Doliva olivovo- mandľový balzam na ruky bude tou správnou voľbou. Obsahuje cenné mliečne proteíny, ktoré pokožku ochraňujú a intenzívne regenerujú. 100ml/3,95eur. Ruky môžeme raz za čas rozmaznať po domácky vyrobeným kúpeľom. Stačí, ak si 1x týždenne vo väčšej miske zalejeme sušené byliny ako žihľavu, šalviu alebo kamilky horúcou vodou, necháme vylúhovať a následne ponoríme ruky aspoň na 15 minút. Ruky po kúpeli osušíme a natrieme balzamom na ruky.

olivovomandlovybalzam-r877_res.jpg

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.