Manuál zimnej starostlivosti o pleť v malíčku

Akú starostlivosť o pleť zvoliť v zime, aby bola efektívna pre našu pleť? Opýtali sme sa MUDr. Vladimíry Flimerovej, lekárky z odboru dermatológie.

Chladné počasie  v zimných mesiacoch je pre našu pokožku skôr záťažou, ako prínosom. Strata elasticity a olupovanie  patria k nežiaducim prejavom chladu. Akú starostlivosť o pleť zvoliť v zime, aby bola efektívna pre našu pleť? Opýtali sme sa MUDr. Vladimíry Flimerovej, lekárky z odboru dermatológie.

Mali by ste vedieť

„Metabolizmus kože býva v zime spomalený. To má za následok, že naša pokožka nie je v zime dostatočne prekrvená a navonok pôsobí suchšie a matnejšie. Okrem chladu je vonku aj nízka vlhkosť,  odoberajúca z pokožky tkanivovú vodu a koža tým stráca svoju elasticitu“  hovorí MUDr. Vladimíra Flimerová. Následkom straty tkanivovej vody je olupovanie kože. Práve preto by ste nemali zbytočne dráždiť  pleť a vybrať si kozmetickú starostlivosť, obsahujúcu vitamíny a zložky potrebné na jej výživu počas náročnej zimy. Hydratačné  krémy v zime odložte a radšej investujte do tých s hutnejšou konzistenciou. MUDr. Vladimíra Flimerová radí: „Svoju kozmetiku by ste mali prispôsobiť typu pleti a tiež miestu, kde žijete.“

Jednoduchá prevencia

Ak chcete mať zdravú a sviežu pleť aj počas chladných dní, treba jej dopriať dôkladnú ochranu a regeneráciu. Nezabúdajte ani na pravidelné čistenie. Ranné opláchnutie vlažnou vodou a ošetrenie vhodným krémom ju naštartuje a pripraví do nepriaznivého chladného dňa. Aby si pleť udržala vlhkosť celý deň, potrebuje viac tukov. MUDr. Vladimíra Flimerová radí: „V zime odporúčame používať krémy bohaté na  rastlinné oleje, napríklad olivový, mandľový, sezamový, či púpavový.“ Ak si neviete vybrať z bohatej ponuky pleťových krémov, máme pre vás tip obsahujúci potrebné „zimné zložky“. Doliva olivovo-mandľový denný krém je bohatý na toskánsky olivový olej lisovaný za studena a mandľový olej. Podporuje regeneráciu veľmi suchej pokožky, o ktorú v zime nemáme núdzu. MUDr. Flimerová dodáva: „Vhodnou voľbou je aj pleťový krém doplnený o koenzým Q10, morské riasy, alebo lipidy. Ide o prírodné látky dodávajúce pleti potrebnú energiu a zároveň redukujú poškodenie buniek.“  Vhodným adeptom je olivový krém Doliva Vitalfrisch obohatený o koenzým Q10 a vitamín E. Jeho používaním vrátite pleti stratenú elasticitu a vďaka blahodarnému zloženiu navyše podporíte jej regeneráciu  a ochránite ju pred starnutím.

doliva vitalfrisch

Nočná starostlivosť

Večerné odlíčenie by malo byť samozrejmosťou pre každú z nás, milé dámy. „Počas spánku pleť najlepšie vstrebáva rôzne výživné látky, ak je znečistená nemôže ich prijímať v potrebnom rozsahu a dostatočne sa regenerovať. Najmä počas zimného obdobia voľte šetrnú kozmetiku na odlíčenie. Siahnite po jemnom pleťovom mlieku a vode bez obsahu alkoholu. Ošetrenú pleť na záver ošetrite regeneračným nočným krémom.“ radí MUDr. Vladimíra Flimerová. Kozmetická značka Doliva vyvinula rad krémov nočnej starostlivosti o pleť s prírodným olivovým a mandľovým olejom. Kombinácia účinných látok obsiahnutá v olivovo-mandľovom  nočnom kréme priaznivo vplýva na regeneráciu pleti počas noci. Krém je obohatený aj o vitamín E a kyselinu hyalurónovú, ktoré sú nápomocné pri jej obnove a vyhladení  jemných vrások. Dámy v pokročilom veku by mali siahnuť po nočnom kréme, obohatenom o koenzým Q10, napríklad z radu Doliva Vitalfrisch. Kombinácia účinných prírodných látok podporuje regeneráciu, zlepšuje elasticitu pleti a chráni ju pred starnutím. Mať krásnu pleť nie je luxus.  Pokiaľ zvolíte správnu starostlivosť, budete vždy o krok vpred pred zimou.

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.