Ďalší športový úspech stavbárov! Tentoraz vo florbale

V predvianočnom období, v stredu 10. decembra 2014 sa uskutočnilo už tradičné meranie síl vo florbale. V telocvični na Strojárskej fakulte sa konal Turnaj o pohára rektora STU.

ďalší športový úspech stavbárov! tentoraz vo florbale.

V predvianočnom období, v stredu 10. decembra 2014 sa uskutočnilo už tradičné meranie síl vo florbale. V telocvični na Strojárskej fakulte sa konal Turnaj o pohára rektora STU. Zúčastnilo sa ho 5 mužstiev - strojári, architekti, chemici, feikári a my. Hneď po slávnostnom otvorení turnaja sa začali hrať jednotlivé zápasy, ktoré prebiehali približne do 14:30. Hralo sa systémom „každý s každým“ v dĺžke trvania jedného zápasu 2 x 12 min.

Za farby Stavebnej fakulty nastúpilo 13 hráčov plus náhradníci, všetko z radov študentov. Ako už býva dobrým zvykom, na výber sme mali zo širokej škály hráčov hrajúcich slovenskú extraligu, prvú ligu a iné klubové súťaže. Samozrejme, mužstvo bolo doplnené o tradičný káder. Po predchádzajúcich víťazstvách na jar a na jeseň 2013, a výbornom 2. mieste na jar 2014 sme do turnaja vstupovali ako favoriti v tesnom závese so strojármi.

ďalší športový úspech stavbárov! tentoraz vo florbale.

Počas prvého zápasu proti chemikom sme zhrávali štvorice a „rozstrieľavali sa“. Zápas skončil našim víťazstvom v pomere 10:0. Nasledovala prestávka a po 40 minútach nás čakal súper z Fakulty elektrotechniky a informatiky. Tam sa opakoval scenár z prvého zápasu, kedy sme súpera rozstrieľali 10:1. Tretí zápas patril k ťažším, kedy proti nám nastúpili architekti. V tesnom vedení o gól sme hrali prakticky celý zápas, až v poslednej časti hry sme opäť našli hernú pohodu a vyhrali v pomere 3:6. Po tomto zápase prišli „naši skalní“ florbaloví fanúšikovia. Mrzelo nás iba to, že ich nebolo viac! Posledný zápas sa niesol v znamení napätím nabitej haly, vystupňovaných emócií a kvalitného florbalu. Narazili totiž na seba „odvekí rivali“ -  SvF a SjF. Na začiatku tohto zápasu bolo jasné, že z neho vzíde víťaz celého turnaja, keďže s ostatnými súpermi jedni aj druhí suverénne vyhrali.

ďalší športový úspech stavbárov! tentoraz vo florbale.

V prvom polčase strojári hneď na úvod pohrozili útokom, ale v nájazde 2 hráčov na brankára neuspeli! Aj vďaka nášmu brankárovi Dominikovi Kajanovi, ktorý bol doslova v celoturnajovej výbornej forme. Zvyšok polčasu sa niesol v znamení podobných príležitostí, ale nikto ich nedokázal premeniť na gól. Do druhého polčasu sme nastúpili nešťastne, keďže sme v úvode inkasovali gól a až do siedmej minúty sme nevedeli skóre upraviť. Zlom prišiel až v siedmej minúte z hokejky Samuela Horvátha, ktorý vyrovnal a o pár sekúnd neskôr zvýšil na 2:1. Necelé 2 minúty pred koncom sme ešte zvýšili na konečných 3:1 a zvyšok zápasu sme už súperovi nedovolili ohroziť nášho brankára.

Ďakujeme hráčom za obetavý výkon a víťazstvo! Ďakujeme tiež hŕstke fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť!

Zostava:

Kapitán: Pavel Kopča

Hráči: Jozef Babál, Stanislav Balamuta, Branislav Bulla, Tomáš Cvoliga, Lukáš Holubják, Samuel Horvath, Martin Hrivnák, Dominik Kajan, Matúš Kmošena, Ondrej Potkány, Patrik Rusnák, Michal Steinhubel, Marek Valachovič, Matúš Janovič

Ing. Pavel Kopča, doktorand TS/Mgr. Valéria Kocianová

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.