Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Konferencia a výstava Katedry architektúry SvF na SAS

Pod záštitou Spolku architektov Slovenska (SAS) a dekana Stavebnej fakulty (SvF) STU sa konala dňa 5.3.2015 vedecká konferencia „Nová doba nový svet“.

Konferencia a výstava Katedry architektúry SvF na SAS

Pod záštitou Spolku architektov Slovenska (SAS) a dekana Stavebnej fakulty (SvF) STU sa konala dňa 5.3.2015 vedecká konferencia „Nová doba nový svet“. Konferenciu slávnostne otvorili prezident SAS Ing. arch. Juraj Hermann, dekan SvF STUprof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. a vedúca Katedry architektúry SvF doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Konferencia sa venovala architektúre interiéru a urbanizmu medzivojnového obdobia I. ČSR (1918-1939), kedy sa tvoril nový štát a spoločnosť otvorila dvere dokorán novým trendom v kultúre, umení a životnom štýle, čo bolo spojené so stavebným rozvojom slovenských miest. Synonymom doby sa stala „modernosť“. Myšlienky avantgardy a nové trendy v bývaní sa presadzovali veľmi intenzívne. Na konferencii vystúpili zahraniční hostia z Českej republiky prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc.  (SF VŠB TU Ostrava), prof. Ing. arch. Ivan Ruller (FA VUT Brno),  Mgr. Jindřich Chatrný (Múzeum mesta Brna). Ďalej na konferencii vystúpili prof. Dr. Ing. arch. Henrieta Moravčíková, prof. Akad. Arch. Ing. arch. Ján Bahna, prof. Ing. arch. Ivan Petelen, PhD., Ing. arch. Pavol Paňák, hosťujúci profesor a ďalší.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Následne na tomto podujatí Katedra architektúry SvF STU Bratislava v spolupráci so Spolkom architektov Slovenska  a Fondom výtvarných umení otvorila vo výstavných priestoroch SAS výstavu ocenených a vybraných študentských prác študijného programu (PSA) KARCH 2010-2014. Výstavu otvorili prezident SAS Ing. arch. Juraj Hermann, dekan SvF STU prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. a vedúca Katedry architektúry SvF doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Výstava sa stretla s pozitívnym ohlasom odbornej verejnosti.

Autor: doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD./Ing. arch. Dušan Mellner, PhD.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.