Konferencia a výstava Katedry architektúry SvF na SAS

Pod záštitou Spolku architektov Slovenska (SAS) a dekana Stavebnej fakulty (SvF) STU sa konala dňa 5.3.2015 vedecká konferencia „Nová doba nový svet“.

Konferencia a výstava Katedry architektúry SvF na SAS

Pod záštitou Spolku architektov Slovenska (SAS) a dekana Stavebnej fakulty (SvF) STU sa konala dňa 5.3.2015 vedecká konferencia „Nová doba nový svet“. Konferenciu slávnostne otvorili prezident SAS Ing. arch. Juraj Hermann, dekan SvF STUprof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. a vedúca Katedry architektúry SvF doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Konferencia sa venovala architektúre interiéru a urbanizmu medzivojnového obdobia I. ČSR (1918-1939), kedy sa tvoril nový štát a spoločnosť otvorila dvere dokorán novým trendom v kultúre, umení a životnom štýle, čo bolo spojené so stavebným rozvojom slovenských miest. Synonymom doby sa stala „modernosť“. Myšlienky avantgardy a nové trendy v bývaní sa presadzovali veľmi intenzívne. Na konferencii vystúpili zahraniční hostia z Českej republiky prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc.  (SF VŠB TU Ostrava), prof. Ing. arch. Ivan Ruller (FA VUT Brno),  Mgr. Jindřich Chatrný (Múzeum mesta Brna). Ďalej na konferencii vystúpili prof. Dr. Ing. arch. Henrieta Moravčíková, prof. Akad. Arch. Ing. arch. Ján Bahna, prof. Ing. arch. Ivan Petelen, PhD., Ing. arch. Pavol Paňák, hosťujúci profesor a ďalší.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Následne na tomto podujatí Katedra architektúry SvF STU Bratislava v spolupráci so Spolkom architektov Slovenska  a Fondom výtvarných umení otvorila vo výstavných priestoroch SAS výstavu ocenených a vybraných študentských prác študijného programu (PSA) KARCH 2010-2014. Výstavu otvorili prezident SAS Ing. arch. Juraj Hermann, dekan SvF STU prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. a vedúca Katedry architektúry SvF doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD.

konferencia a výstava katedry architektúry svf na sas

Výstava sa stretla s pozitívnym ohlasom odbornej verejnosti.

Autor: doc. Ing. arch. Elena Dohňanská, PhD./Ing. arch. Dušan Mellner, PhD.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.