Cykloturistický trip, aneb, kde sme boli takto pred 14 dňami

Na prelome apríla a mája sa konal pod vedením Ing. arch. Martin Hépala už druhý ročník cyklisticko-turistického podujatia.

cykloturistický trip - prvá etapa: bratislava – trnava

Na prelome apríla a mája sa konal pod vedením Ing. arch. Martin Hépala už druhý ročník cyklisticko-turistického podujatia, ktoré si kladie za cieľ nielen zoceľovať študentov po fyzickej stránke, ale najmä zvyšovať povedomie o Stavebnej fakulte STU v očiach verejnosti. Bolo to krásnych a podnetných 5 dní. Poďakovanie preto patrí vedeniu Stavebnej fakulty STU za plnú podporu a sponzorstvo, oddeleniu Projektov a vonkajších vzťahov a taktiež športovému klubu STAVAR, ktorý finančne prispel na ubytovanie študentov.

Z odstupom času sa podarilo zozbierať všetku dostupnú fotodokumentáciu. Hovorí sa, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Pripomeňme si preto nezabudnuteľné chvíle tohto podujatia malým fotoseriálom.

cykloturistický trip - prvá etapa: bratislava – trnavacykloturistický trip - prvá etapa: bratislava – trnava

Prvá etapa: Bratislava – Trnava

Naše päť dňové putovanie začalo 27.4.2015 v centre Bratislavy, kde nás z predpolia Stavebnej fakulty STU prišiel slávnostne odštartovať prodekan pre vzdelávanie doc. Ing. Peter Makýš, PhD. Prvá etapa bola čo do počtu exkurzií a kultúrno-historických zastávok najbohatšia. Prvou zastávkou bol Svätý Jur a tunajšia drevená zvonica pri kostole sv. Juraja, ktorá sa datuje do 17. storočia. V Pezinku sme navštívili rodinné umelecké kováčstvo a zámočníctvo Rodekov. V Šenkviciach nás privítali vo vinárstve Repa winery, kde sme videli ako sa z hrozna stáva víno. V neďalekom Fajdale sme si nenechali ujsť symbol vinárstva ELESKO – monumentálnu travertínovú sochu božieho oka od Mgr. Bohuša Kubinského, ktorá stráži tamojšie vinice. Budmerice nás očarili svojím zámkom a navštívili sme aj „budmerickú izbičku“, teda akési malé múzeum tamojšieho folklóru. Deň sme po 75 km zakončili v Trnave prehliadkou tamojšieho pivovaru Sessler, kde nás miestny sládek oboznámil s výrobou zlatavého moku.

text: Ing. arch. Matrin Hépal, foto: účastníci cykloturistického tripu

Cykloturistického tripu Vol.2 sa zúčastnili: doktorandi: Ing. arch. Matrin Hépal (vedúci), Ing. Peter Ivan, Ing. Veronika Bretzová, Ing. Peter Pollák; študenti:  Bc. Adriana Bobeková, David Granec, Filip Hlista, Bc. Lucia Beláňová, Bc. Maroš Kamenský, Martin Pős, Matej Hráček, Matúš Kmeť, Matúš Kravčík, Ondrej Soják, Bc. Patrik Chmelíček, Bc. Radovan Búzik, Bc. Stanislava Balážová, Vincent Čahoj, Bc. Zuzana Bozsiková.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.