Kto bude organizátorom ZOH 2022?

Dvaja kandidáti, ale len jeden z nich bude v roku 2022 hostiť Zimné olympijské hry. Stane sa čínsky Peking historicky prvým mestom, ktoré usporiada nielen letnú (2008), ale aj zimnú olympiádu?

Dvaja kandidáti, ale len jeden z nich bude v roku 2022 hostiť Zimné olympijské hry. Stane sa čínsky Peking historicky prvým mestom, ktoré usporiada nielen letnú (2008), ale aj zimnú olympiádu? Alebo túto možnosť dostane premiérovo kazašské Almaty? O všetkom rozhodnú delegáti Medzinárodného olympijského výboru v piatok 31.júla na svojom zasadnutí v malajzijskom Kuala Lumpure.

Favoritom odborníkov i bookmakerov je čínska metropola. S organizáciou významného športového podujatia už má skúsenosti. Navyše disponuje obrovskými finančnými zdrojmi i podporou zo strany čelných predstaviteľov krajiny. Na druhej strane je ale naoko skromná kandidatúra krajiny na rozhraní európskeho a ázijského kontinentu, ktorá sa snaží presvedčiť, že je ideálnym miestom so skutočne zimným prostredím a dostatkom prírodného snehu.  A ten je predsa pri organizácii oslavy zimných športov najdôležitejší.

Potvrdia sa prognózy, alebo sa zrodí prekvapenie? Neprehliadnite v ponuke Niké ani túto prestížnu spoločenskú udalosť.

6681      Peking  1,30

6682      Almaty 3,00

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.