Kyberšikanovanie nie je úplne nový fenomén

Kyberšikanovanie je jedným z najčastejších negatívnych javov na internete. Nie je to niečo nové, je to len prejav, ktorý sa objavuje v inom priestore. Ako s ním bojovať sa dozviete v Poluse.

Kyberšikanovanie je jedným z najčastejších negatívnych javov na internete. Nie je to niečo nové, je to len prejav, ktorý sa objavuje v inom priestore. S rozšírením moderných technológií sa aj výrazná časť šikanovania presunula do virtuálneho prostredia. Čo je to kyberšikana a ako s ňou bojovať, sa môžete dozvedieť počas prezentácie  renomovanej psychologičky Mgr. Zuzany Milerovej z Centra pre rodinu Kvapka.

kybersikana-r374_res.jpg

Pre agresorov je ľahšie ubližovať niekomu, komu sa nemusia pozerať priamo do očí, menej vnímajú emócie a zranenie obete, menej si uvedomujú závažnosť svojho konania a zodpovednosť zaň. Takéto šikanovanie im môže pripadať iba ako druh neškodnej zábavy. Agresora zároveň ich anonymita chráni pred odhalením. Pre obeť je virtuálne šikanovanie ešte závažnejšie – nemôže pred ním uniknúť nikam, ani do bezpečia domova. Ak používa mobilný telefón alebo internet, agresori sa k nej dostanú v ktorúkoľvek dobu a na ktoromkoľvek mieste.

Príklady kyberšikanovania z výpovedí detí:

Kradnutie profilov, to sa deje úplne často. Sa dali nájsť heslá cez google alebo je na to taký program, ktorý to vie zistiť. A potom odtiaľ píšem jeho kamošom a nadávam im...

Raz sme si robili srandu zo spolužiaka. Sme sa mu nabúrali do profilu a sme potom za neho písali takej babe, čo sa mu páči.

Mi napísala jedna baba, že čo som to zač, že mám zverejnené fotky na nejakom sexuálnom čete. Pozerala som si to, niekto tam dal moju normálnu fotku tváre a k tomu nejaké nahé fotky stiahnuté.

Príďte do nákupného centra Polus City Center a dozviete sa viac. V utorok,  6.10. od 17. hodiny v Digipointe na 1. poschodí medzi Foodcourtom a kinami.                            logo-stvorec-r612_res.jpg

Máme pre vás pripravené témy:

·         Aké môžu byť podoby kyberšikanovania

·         Aké sú rozdiely medzi kyberšikanovaním a klasickým šikanovaním

·         Aké sú prejavy šikanovaného

·         Aké bývajú následky kyberšikanovania

·         Čo robiť, ak vaše dieťa šikanuje

Na všetko, čo vás okolo tejto témy zaujíma  sa môžete opýtať v diskusii s odborníčkou na výchovu detí.

www.polus.sk, www.digipoint.sk

polus-logo-r315_res.jpg

Centrum pre rodinu Kvapka       logo-kvapka-r172_res.jpg

Psychologické poradenstvo a psychoterapia

www.dietaaja.sk

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018