Analýza je dôležitou súčasťou vývoja spoľahlivého softvéru

Pri procese analýzy sú analytické dokumenty pripomienkované a verifikované zákazníkom.

Informácie a požiadavky získané od zákazníka na osobných stretnutiach sú podkladom pre vypracovanie finálnej dokumentácie analýzy. Analytické dokumenty sú pripomienkované a verifikované zákazníkom. Na jednej strane sú vstupom pre ďalší vývoj softvéru, na druhej strane sú podkladom pre zákazníka, ktorý tak získava jasnú predstavu o podobe, funkčnosti a vlastnostiach budúceho informačného systému. Pri tvorbe analýz využívame CASE nástroje a špecifikáciu UML a BPMN.

Pri analýze je pre nás dôležité plne zachytiť informácie, ktoré nám zákazník poskytuje. Cieľom je

-          správne pochopiť firemné procesy zákazníka hlavne pre oblasti, v ktorých sa počíta so zavedením informačného systému (IS)

-          navrhnúť zefektívnenie firemných procesov s využitím IS

-          pochopiť požiadavky zákazníka na novo vyvíjaný systém a pomôcť zákazníkovi pri ich definovaní

-          navrhnúť efektívne riešenia požiadaviek zákazníka

-          vytvoriť zrozumiteľné, detailné a jasné zadanie pre vývoj IS

Snažíme sa poskytnúť zákazníkom kvalitný výstup pre ďaľšie časti IS. K významným prínosom analýzy pre zákazníkov patrí

-          identifikácia všetkých požiadaviek zákazníka

-          jasné a jednoznačné zadanie pre návrh a vývoj IS

-          uľahčenie a urýchlenie vývoja

-          minimalizovanie zmien počas vývoja

-          nástroj pre overenie správnosti fungovania a kvality výsledného produktu

-          podklad pre ďalší rozvoj a zmeny IS

-          východisko pre fázu testovania (testovacie scenáre, verifikácia správnosti riešenia voči analýze)

Analýza prebieha vo viacerých, na seba nadväzujúcich procesoch. Veľký dôraz kladieme na správne pochopenie a zaznamenanie požiadaviek zákazníka. To nám poskytuje podklad pre ďalší vývoj softvéru.

Kontaktujte nás: www.unicore.sk

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.