Sobota, 7. december, 2019 | Meniny má Ambróz

Analýza je dôležitou súčasťou vývoja spoľahlivého softvéru

Pri procese analýzy sú analytické dokumenty pripomienkované a verifikované zákazníkom.

Informácie a požiadavky získané od zákazníka na osobných stretnutiach sú podkladom pre vypracovanie finálnej dokumentácie analýzy. Analytické dokumenty sú pripomienkované a verifikované zákazníkom. Na jednej strane sú vstupom pre ďalší vývoj softvéru, na druhej strane sú podkladom pre zákazníka, ktorý tak získava jasnú predstavu o podobe, funkčnosti a vlastnostiach budúceho informačného systému. Pri tvorbe analýz využívame CASE nástroje a špecifikáciu UML a BPMN.

Pri analýze je pre nás dôležité plne zachytiť informácie, ktoré nám zákazník poskytuje. Cieľom je

-          správne pochopiť firemné procesy zákazníka hlavne pre oblasti, v ktorých sa počíta so zavedením informačného systému (IS)

-          navrhnúť zefektívnenie firemných procesov s využitím IS

-          pochopiť požiadavky zákazníka na novo vyvíjaný systém a pomôcť zákazníkovi pri ich definovaní

-          navrhnúť efektívne riešenia požiadaviek zákazníka

-          vytvoriť zrozumiteľné, detailné a jasné zadanie pre vývoj IS

Snažíme sa poskytnúť zákazníkom kvalitný výstup pre ďaľšie časti IS. K významným prínosom analýzy pre zákazníkov patrí

-          identifikácia všetkých požiadaviek zákazníka

-          jasné a jednoznačné zadanie pre návrh a vývoj IS

-          uľahčenie a urýchlenie vývoja

-          minimalizovanie zmien počas vývoja

-          nástroj pre overenie správnosti fungovania a kvality výsledného produktu

-          podklad pre ďalší rozvoj a zmeny IS

-          východisko pre fázu testovania (testovacie scenáre, verifikácia správnosti riešenia voči analýze)

Analýza prebieha vo viacerých, na seba nadväzujúcich procesoch. Veľký dôraz kladieme na správne pochopenie a zaznamenanie požiadaviek zákazníka. To nám poskytuje podklad pre ďalší vývoj softvéru.

Kontaktujte nás: www.unicore.sk

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.