Miláčik slovenského SUV trhu prichádza o niekoľko dní

Nová Kia Sportage na Slovensku už od 19 490 Eur

• Presne o týždeň odštartuje na Slovensku predaj novej generácie nekorunovaného kráľa slovenských ciest v segmente SUV, modelu Kia Sportage

• Štartovacia cena vrátane uvádzacieho bonusu sa dostáva na atraktívnych 19 490 Eur

• Najhorúcejšia novinka roka 2016 z výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom ako prvá v Európe prichádza práve k slovenským zákazníkom

Už o pár dní uvedie značka Kia na slovenský trh úplne novú Kia Sportage, vlajkovú loď a doslova legendu medzi SUV modelmi na Slovensku, ktorá nanovo definuje svoju triedu brilantným a žiarivým dizajnom a modernými technológiami. Keďže ide o produkt z jedinej európskej výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia, slovenský trh má tu česť byť prvým v Európe, na ktorý prichádza nová Kia Sportage už o niekoľko dní.

Nová Kia Sportage je prekvapujúca - či už čistým moderným dizajnom, alebo atletickými krivkami najprogresívnejšieho SUV vôbec. Vyznačuje sa pútavým a dominantným bočným profilom, športovou prednou časťou s charakteristickou mriežkou chladiča a atraktívnym chrómovaným lemovaním okien. Odvážny dizajn zadnej časti a splývajúce zadné svetlá dotvárajú uhladenosť a štýl. V interiéri novej Kia Sportage sa ukrýva mnoho prekvapení. Rozdiel je hmatateľný najmä vďaka mäkkým materiálom, dokonalým povrchom a pozornosti, s ktorou sa konštruktéri venovali každému detailu. Nový ergonomický kokpit je plne zameraný na vodiča - všetko je na správnom mieste, pripravené na použitie alebo zobrazenie.

Nová Kia Sportage rozhodne nerobí žiadne kompromisy v oblasti technológií. Inteligentne kombinuje všetky vlastnosti, aby bola v segmente SUV opäť jedinečná - najmodernejšie technológie osvetlenia s asistentom diaľkových svetiel, informačný systém rýchlostného obmedzenia či systém aktívne zabraňujúci vybočovaniu z jazdného pruhu. Jednoducho povedané, nová Kia Sportage môže rozpoznávať dopravné značky, sama núdzovo brzdiť pred prekážkou, alebo sama zaparkovať v pozdĺžnom aj priečnom smere. Praktickým doplnkom je aj automatické bezdotykové otváranie batožinového priestoru s objemom 491 litrov - s plnými rukami nákupných tašiek sa stačí jednoducho priblížiť k autu a piate dvere sa do 3 sekúnd automaticky otvoria.

Pohon zaobstarávajú dva benzínové a dva dieselové motory. Novinkou je benzínový turbomotor 1.6 T-GDi s výkonom 177 koní, ktorý môže spolupracovať so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Tento motor je spolu s agregátom 2.0 CRDi k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Základný model má pod kapotou 1,6-litrový atmosférický agregát s výkonom 97 kW (132 k). Jeho zážihovou alternatívou je prepĺňaná verzia, ktorá dosahuje 130 kW (177 k). Záujemcovia o naftové srdce si budú môcť zvoliť variant 1.7 CRDi so špičkou 85 kW (115 k) alebo dvojliter ponúkaný v dvoch výkonových verziách. Slabšia disponuje maximom 100 kW (136 k), variant s prívlastkom HP sa pýši porciou 136 kW (185 k). Táto motorizácia je špičkou portfólia výkonom i cenou. Nová Kia Sportage prichádza v troch atraktívnych verziách výbavy, označovaných tradične ako Silver, Gold a Platinum. Pre ozajstných nadšencov slovenského SUV je tu aj mimoriadne atraktívna verzia GT Line pre motorizácie 2.0 CRDi a 1.6 T-GDi, vyšperkovaná do skutočných detailov. Kia Sportage bude na výber s dvanástimi farbami laku a viacerými možnosťami individualizácie vzhľadu.

Štvrtá generácia modelu Kia Sportage má neskromné ambície nadviazať na obrovský predajný úspech predchádzajúceho modelu, ktorý taktiež schádzal z výrobných pásov prevádzky Kia Motors Slovakia - veď počas 5 rokov si Kia Sportage tretej generácie kúpilo na Slovensku 7 560 zákazníkov (údaj k decembru 2015). Popularita obľúbeného SUV vyústila aj do zisku slovenského titulu Auto roka 2011 a to výpočet všetkých cien a trofejí zďaleka neskončil.

all-new-kia-sportage-1-r224_res.jpg

all-new-kia-sportage-3-r812_res.jpg

all-new-kia-sportageinterior1-r616_res.jpg

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.