Volkswagen Touran: Nielen dobre jazdí

Touran je horúcou novinkou na poli rodinných áut. Ponúka veľa priestoru, bezpečnosti a aj pokrokových riešení.

Touran je horúcou novinkou na poli rodinných áut. Ponúka veľa priestoru, bezpečnosti a aj pokrokových riešení.

Nový Touran bol odhalený minulý rok a okamžite si získal srdcia rodinne založených alebo aktívne žijúcich ľudí. Spája moderný, dynamický dizajn, množstvo priestoru, príjemné jazdné vlastnosti a inovatívne riešenia konektivity.

O tom, že sa do Touranu veľa zmestí, je asi zbytočné hovoriť. Môžete si vybrať – buď 7 pasažierov a 137 litrov batožiny, alebo 5 pasažierov a až 743 litrov batožiny pri sedadlách posunutých úplne dozadu. Nakoľko je to Volkswagen, nie je na mieste pochybovať ani o jeho jazdných vlastnostiach či širokej ponuke motorov. Vyberie si skrátka každý.

Volkswagen Touran je zároveň najbezpečnejším autom vo svojej triede. Toto ocenenie si odniesol priamo od inžinierov z Euro NCAP, ktorí ho podrobili extrémne ťažkým nárazovým skúškam. Touran sa však v prvom rade stará o to, aby k nehode ani nedošlo. Pomocou kamier a radarov dokáže rozpoznávať chodcov a automaticky brzdiť, upozorňovať na auto v slepom uhle či varovať vodiča pri cúvaní pred autom prichádzajúcim zboku. Samozrejmosťou je radarový tempomat s asistentom jazdy v dopravnej zápche či systém uľahčujúci cúvanie s prívesom. Touran sa skrátka všemožne snaží, aby k nehode ani nedošlo.

Najväčšou devízou je však jeho konektivita. Vybrané multimediálne systémy umožňujú všetkým pasažierom ovládať infotainment systém cez tablet či počítač. Je tak možné prehrávať obľúbenú hudbu či zadávať ciele do navigácie aj zo zadných sedadiel. To všetko vďaka Volkswagen Media Control. Aplikácia Car-Net App-Connect má zas na starosti prepojenie vášho smartfónu s palubnou obrazovkou, takže sa možnosti auta rozšíria o schopnosti vášho mobilu (niektoré aplikácie sú z bezpečnostných dôvodov za jazdy blokované). Touran ponúka aj vlastný cloud a wi-fi pripojenie, s ktorými je zdieľanie multimédií na palube doslova hračkou. Služba Guide & Inform zas prináša dopravné informácie v reálnom čase, spolu so zaujímavosťami v okolí či cenami pohonných hmôt na najbližších čerpacích staniciach. Čerešničkou na torte je Car-Net Cam-Connect. S pomocou tohto systému dokážete s palubným displejom spárovať GoPro kameru a sledovať vaše deti či domácich miláčikov na zadných sedadlách. Zaujali sme vás? Prečítajte si viac na www.volkswagenblog.sk.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?