Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA

Študenti z 23 krajín absolvujú v Bratislave letný semester, najviac ich priletelo zo Španielska a Francúzska

Bratislava (10.02.2017) – Ekonomická univerzita v Bratislave bude v nadchádzajúcom letnom semestri 2016/2017 novou alma mater pre takmer dve stovky študentov z celého sveta. Najzastúpenejšiu skupinu tvoria študenti prichádzajúci z partnerských univerzít vo Francúzsku a Španielsku. Možnosť študovať na EU v Bratislave využili aj študenti z Talianska, Turecka, Nemecka a ďalších krajín v rámci programu Erasmus+ a bilaterálnych programov spolupráce. V tomto semestri môžeme privítať aj študentov zo Švajčiarska, Číny, Gruzínska, Indie a ďalších krajín.

Zahraniční študenti na úvod letného semestra na pôde univerzity absolvovali svoj Welcome Day, kde sa okrem informácií o štúdiu dozvedeli aj praktické informácie o živote v Bratislave a možnosti trávenia voľného času. „Počas Welcome day som dostala jasné odpovede na všetky moje otázky. Podujatie bolo veľmi dobre zorganizované a získala som tak jasnejšiu predstavu o mojom štúdiu, na ktoré sa už veľmi teším. Ľudia sú na Slovensku veľmi milí a som presvedčená, že Bratislava ostane v mojom srdci veľmi dlho“, povedala študentka Viviana Mihaela Condurat z Bucharest University of Economics v Rumunsku.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie. EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi TOP 200 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, resp. prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+ (umiestnila sa na 156. mieste). EU v Bratislave bola taktiež zaradená do Erasmus Success Stories Generálneho riaditeľstva pre školstvo a kultúru Európskej komisie a v roku 2012 získala ocenenie Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu (SAAIC) Kvalita Erasmus mobility 2012.

EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE ako najstaršia slovenská vysoká škola ekonomického zamerania vznikla v októbri roku 1940 ako súkromná Vysoká obchodná škola v Bratislave. Cieľom univerzity je poskytovať vysokoškolské vzdelanie a vytvoriť priestor pre tvorivé vedecké bádanie v oblasti ekonomických a manažérskych vied. V rámci výchovno-vzdelávacej činnosti Ekonomická univerzita organizuje vysokoškolské štúdium bakalárske, inžinierske, doktorandské a celoživotné vzdelávanie občanov. V súčasnosti ju tvorí 7 fakúlt a to Národohospodárska, Obchodná fakulta, Fakulta hospodárskej informatiky, Fakulta podnikového manažmentu, Fakulta medzinárodných vzťahov, Fakulta aplikovaných jazykov všetky so sídlom v Bratislave a Podnikovohospodárska fakulta sídliaca v Košiciach.
Od svojho vzniku Ekonomická univerzita v Bratislave vychovala viac ako 80.000 absolventov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu