Projekt študentov SPU môže znížiť environmentálnu záťaž v Nitre

Študenti SPU v Nitre chcú dať väčší priestor ekologickej forme dopravy v meste.

Na akademickej pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vzniká iniciatíva dostať do mesta viac bicyklov. Študenti, autori projektu Na bajku univerzitou, chcú podporiť spolužiakov a zamestnancov univerzity v efektívnejšom a ekologickom spôsobe dopravy. Ich cieľom je znížiť počet áut počas dňa v centre mesta Nitry.

Stojany na bicykle

V rámci projektu študenti plánujú zakúpiť a inštalovať stojany na bicykle v areáli SPU, organizovať informačnú akciu zameranú na propagáciu ekologickejších možností cestovania a Cyklodeň, výzvu pre zamestnancov a študentov univerzity.

Ciele projektu

Cieľom projektu Na bajku univerzitou je nákup a montáž stojanov na bicykle v areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a tým zároveň znížiť počet áut v Nitre počas dňa. Študenti chcú projektom podporiť cyklistickú komunitu v Nitre, znížiť environmentálnu záťaž v centre mesta, zlepšiť umiestnenie bicyklov v areáli univerzity a ich bezpečnosť, zvýšiť povedomie o výhodách cyklistickej dopravy, skvalitniť životné prostredie a propagovať zdravší životný štýl.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana