Projekt študentov SPU môže znížiť environmentálnu záťaž v Nitre

Študenti SPU v Nitre chcú dať väčší priestor ekologickej forme dopravy v meste.

Na akademickej pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vzniká iniciatíva dostať do mesta viac bicyklov. Študenti, autori projektu Na bajku univerzitou, chcú podporiť spolužiakov a zamestnancov univerzity v efektívnejšom a ekologickom spôsobe dopravy. Ich cieľom je znížiť počet áut počas dňa v centre mesta Nitry.

Stojany na bicykle

V rámci projektu študenti plánujú zakúpiť a inštalovať stojany na bicykle v areáli SPU, organizovať informačnú akciu zameranú na propagáciu ekologickejších možností cestovania a Cyklodeň, výzvu pre zamestnancov a študentov univerzity.

Ciele projektu

Cieľom projektu Na bajku univerzitou je nákup a montáž stojanov na bicykle v areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a tým zároveň znížiť počet áut v Nitre počas dňa. Študenti chcú projektom podporiť cyklistickú komunitu v Nitre, znížiť environmentálnu záťaž v centre mesta, zlepšiť umiestnenie bicyklov v areáli univerzity a ich bezpečnosť, zvýšiť povedomie o výhodách cyklistickej dopravy, skvalitniť životné prostredie a propagovať zdravší životný štýl.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu