Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Prijatie veľvyslanca Kazachstanu na EU v Bratislave

Veľvyslanec Kazachstanu na Slovensku so sídlom v Prahe, p. Serzhan Abdykarimov, navštívil dňa 16. marca EU v Bratislave.

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Kazachstanu na Slovensku so sídlom v Prahe, p. Serzhan Abdykarimov, navštívil dňa 16. marca 2017 na vlastnú žiadosť rektora EU v Bratislave, prof. Ferdinanda Daňa. Na stretnutí na pôde EU v Bratislave bola prítomná Oľga Nachtmannová, štátna tajomníčka Ministerstva školstva SR, Sayan Kulžanov, vedúci kancelárie Veľvyslanectva Kazašskej republiky v Bratislave, prof. Dušan Podhorský, veľvyslanec SR v Kazachstane v rokoch 2005 - 2011 a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave.

Veľvyslanec Abdykarimov upriamil pozornosť na skutočnosť, že kazašské hlavné mesto Astana bude v tomto roku počas troch mesiacov hostiť medzinárodnú výstavu EXPO 2017 s nosnou témou Energia budúcnosti. Z uvedeného dôvodu zaviedol Kazachstan od 1.1.2017 pre občanov Slovenskej republiky bezvízový styk na 30 dní. EU v Bratislave má uzatvorené zmluvy o spolupráci s Euro-ázijskou štátnou univerzitou L. N. Gumiljova (ENU)  a Akadémiou verejnej správy v Astane (APA). Obe strany vidia potenciál v rozšírení medziuniverzitnej spolupráce.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.