Pneumatika PremiumContact 6 šampiónom v premiérovom teste

Nová letná pneumatika PremiumContact6 uspela na prvý pokus. V teste magazínu Auto Bild prekonala 51 konkurentov.

Nová letná pneumatika PremiumContact 6 preukázala svoje kvality ziskom najvyššieho umiestnenia hneď pri ostrej premiére vo veľkom teste letných pneumatík nemeckého magazínu Auto Bild. Redaktori prisúdili tejto pneumatike „najlepšie jazdné vlastnosti na mokrých a suchých cestách, dynamické ovládanie výkonu s presnými reakciami pri vedení vozidla a krátku brzdnú dráhu na suchu aj za mokra“ a pochválili „vynikajúcu spotrebu paliva“. Záverom experti napísali: „Jasným víťazom tohto porovnávacieho testu je nový model PremiumContact 6 od spoločnosti Continental. V žiadnej z dvanástich disciplín testu nezakopol a stal sa nielen celkovým víťazom testu, ale aj „Eko–šampiónom“.

Auto Bild testoval 52 modelov pneumatík veľkosti 225/50 R 17 od európskych, amerických a ázijských výrobcov. Testovacie vozidlo bolo BMW radu 3, aj keď táto veľkosť pneumatiky sedí aj na mnohé autá nižšej strednej a strednej triedy.

V bezpečí s novinkou

Kto očakáva od nových pneumatík v prvom rade bezpečnosť, môže sa pokojne inšpirovať výsledkom testu magazínu Auto Bild. Počas testovania redakcia brzdila pneumatiku namontovanú na 3-kovom BMW na suchej vozovke z rýchlosti 100 km/h a na mokrej vozovke z rýchlosti 80 km/h až do zastavenia. V súčte oboch výsledkov brzdenia pritom pneumatika PremiumContact6 s hodnotou 69,9 m ako jediná pneumatika dosiahla hodnoty pod 70 metrov. Porota na horúcej novinke z dielne spoločnosti Continental okrem krátkej brzdnej dráhy na suchu a mokre pozitívne hodnotila aj dynamické handlingové vlastnosti, precíznu odozvu riadenia či dobrý kilometrový výkon.

V súlade s Vision Zero

S novým modelom pneumatiky vytvára spoločnosť Continental premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Nová pneumatika PremiumContact6 kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Výsledkom je zvýšenie jazdných výkonov o 15 percent a zníženie valivého odporu o päť percent, bez zhoršenia bezpečnosti. Prémiové produkty spoločnosti Continental prispievajú svojimi bezpečnostnými vlastnosťami na najvyššej technologickej úrovni veľmi konkrétne priamo k vyššej bezpečnosti dopravy, čím podporujú dlhodobé cieľové umiestnenie koncepcie Vision Zero tohto popredného nemeckého výrobcu pneumatík.

Odteraz budú nové pneumatiky PremiumContact 6 postupne nahrádzať svojich dvoch predchodcov, ContiSportContact 5 a ContiPremiumContact 5. V prvom roku budú nové pneumatiky dostupné v 70 veľkostiach pre ráfiky s priemerom od 16 do 21 palcov, ktoré vyhovujú osobným autám a SUV.

img-sommer-suv-7490x300-r977_res.jpg

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.