Prijatie viceprezidentky Carletonskej univerzity

Rektor EU v Bratislave prijal 4.4. 2017 Pauline Rankin, viceprezidentku pre výskum a medzinárodné vzťahy Carletonskej univerzity.

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo prijal dňa 4. apríla 2017 Pauline Rankin, viceprezidentku pre výskum a medzinárodné vzťahy Carletonskej univerzity. Viceprezidentka Rankin vystúpila ako čestný hosť na 20. ročníku medzinárodnej vedeckej konferencie doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov EDAMBA 2017. Návšteva Dr. Rankin sa uskutočnila na základe iniciatívy veľvyslanca Slovenskej republiky v Kanade, Andreja Drobu.

Carletonská univerzita oslavuje v tomto roku 75. výročie založenia a patrí medzi významné interdisciplinárne výskumné inštitúcie v Kanade. Univerzita so sídlom v Ottawe poskytuje 65 študijných programov pre takmer 30-tisíc študentov. Na univerzite študujú študenti z viac ako 140 krajín. Dr. Pauline Rankin počas návštevy EU v Bratislave rokovala s viacerými predstaviteľmi univerzity a fakúlt a obe strany identifikovali pomerne široký priestor pre vzájomnú spoluprácu.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.