PMÚ SR rozvíja spoluprácu s fakultami EU v Bratislave

Protimonopolný úrad SR a Ekonomická univerzita v Bratislave dňa 23.3.2017 uzatvorili memorandum o vzájomnej spolupráci.

Protimonopolný úrad Slovenskej republiky (ďalej len „úrad“) a Ekonomická univerzita v Bratislave (ďalej len „univerzita“) dňa 23. 3. 2017 uzatvorili memorandum o vzájomnej spolupráci.

V nadväznosti na to, úrad a Národohospodárska fakulta EU v Bratislave a Fakulta hospodárskej informatiky EU v Bratislave podpísali dohody pre zintenzívnenie obojstranne prospešnej spolupráce pri plnení úloh vlastného aj spoločenského záujmu a rozvoj vzájomných partnerských vzťahov.

Predmetné dohody o spolupráci sa budú spoločne realizovať predovšetkým v oblastiach vedecko-výskumnej a poradenskej činnosti, vzdelávacieho procesu, ako aj iných spoločensky prospešných aktivít.

Konkrétne formy spolupráce v prioritných oblastiach sú uvedené v dohode o spolupráci s Národohospodárskou fakultou EU v Bratislave a v dohode o spolupráci s Fakultou hospodárskej informatiky EU v Bratislave.

V rámci spolupráce sa úrad a Národohospodárska fakulta EU v Bratislave dohodli na usporiadaní spoločnej konferencie, ktorá sa bude konať 25. 10. 2017 a počas ktorej budú prezentované a diskutované aktuálne trendy v oblasti hospodárskej súťaže tak z pohľadu akademického výskumu, ako aj praktických hospodársko-politických potrieb úradu. Tradičný májový termín konferencií úradu bol upravený vzhľadom na nedávno realizovanú expertnú konferenciu úradu s medzinárodnou účasťou European Competition Day počas obdobia slovenského predsedníctva v Rade EÚ a tiež z dôvodu potreby spracovania aktuálnych otázok v oblasti hospodárskej súťaže.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.