PMÚ SR rozvíja spoluprácu s fakultami EU v Bratislave

Protimonopolný úrad SR a Ekonomická univerzita v Bratislave dňa 23.3.2017 uzatvorili memorandum o vzájomnej spolupráci.

Protimonopolný úrad Slovenskej republiky (ďalej len „úrad“) a Ekonomická univerzita v Bratislave (ďalej len „univerzita“) dňa 23. 3. 2017 uzatvorili memorandum o vzájomnej spolupráci.

V nadväznosti na to, úrad a Národohospodárska fakulta EU v Bratislave a Fakulta hospodárskej informatiky EU v Bratislave podpísali dohody pre zintenzívnenie obojstranne prospešnej spolupráce pri plnení úloh vlastného aj spoločenského záujmu a rozvoj vzájomných partnerských vzťahov.

Predmetné dohody o spolupráci sa budú spoločne realizovať predovšetkým v oblastiach vedecko-výskumnej a poradenskej činnosti, vzdelávacieho procesu, ako aj iných spoločensky prospešných aktivít.

Konkrétne formy spolupráce v prioritných oblastiach sú uvedené v dohode o spolupráci s Národohospodárskou fakultou EU v Bratislave a v dohode o spolupráci s Fakultou hospodárskej informatiky EU v Bratislave.

V rámci spolupráce sa úrad a Národohospodárska fakulta EU v Bratislave dohodli na usporiadaní spoločnej konferencie, ktorá sa bude konať 25. 10. 2017 a počas ktorej budú prezentované a diskutované aktuálne trendy v oblasti hospodárskej súťaže tak z pohľadu akademického výskumu, ako aj praktických hospodársko-politických potrieb úradu. Tradičný májový termín konferencií úradu bol upravený vzhľadom na nedávno realizovanú expertnú konferenciu úradu s medzinárodnou účasťou European Competition Day počas obdobia slovenského predsedníctva v Rade EÚ a tiež z dôvodu potreby spracovania aktuálnych otázok v oblasti hospodárskej súťaže.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.