Podpis zmluvy o dvojitom diplome s Ningbo University, Čína

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo podpísal zmluvu o dvojitom diplome medzi Business School, Ningbo University a EU v BA.

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo podpísal 9. júna 2017 pri príležitosti 4. ročníka China - CEEC Educational Cooperation Conference, ktorá sa koná v čínskom Ningbo, dohodu o výmene študentov medzi EU v Bratislave a Ningbo University v Číne, ako aj zmluvu o dvojitom diplome medzi Business School, Ningbo University a Fakultou podnikového manažmentu EU v Bratislave. Na príprave zmluvy majú veľkú zásluhu dekan Fakulty podnikového manažmentu Peter Markovič a prodekanka fakulty Jana Blštáková. Zmluva bola uzatvorená na študijný program Ekonomika a manažment podniku na 1. stupni štúdia a program Všeobecný manažment na 2. stupni štúdia.

Fakulty EU v Bratislave v súčasnosti realizujú zmluvy o dvojitom diplome v študijných programoch v cudzom jazyku s univerzitami vo Veľkej Británii, Nemecku, Francúzsku, Českej republike, Lotyšsku a Thajsku.

EU v Bratislave sa zároveň 9. júna 2017 stala pri príležitosti 2. ročníka China - CEEC Business School Summit & Belt and Road Countries Forum on International Business Education zakladajúcim členom Alliance of Silk Road Business Schools, ktorej členom je 74 univerzít z Číny a 19 štátov sveta (VŠE Praha, Tallinn University of Technology, University of Latvia, Warsaw School of Economics, University of Novi Sad, Solbridge School of Business, Woosong University a ďalšie). Hlavným poslaním aliancie je spolupráca v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu medzi členmi aliancie.

Prorektor pre medzinárodné vzťahy Boris Mattoš a prodekan Obchodnej fakulty Peter Drábik, ktorí sú na pozvanie čínskej strany ďalšími členmi univerzitnej delegácie, nadviazali so zástupcami Ningbo University na začaté rozhovory o možnostiach ďalšieho rozvoja spolupráce v oblasti dvojitých diplomov a iných vzdelávacích aktivít (napr. letných škôl) medzi Ningbo University a Obchodnou fakultou EU v Bratislave.

Podujatia sa zúčastnil aj mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR v Číne J.E. Dušan Bella. Slovenská delegácia sa stretla aj so študentmi univerzity, ktorí študujú v Ningbo a v Šanghaji.

V rovnakom čase sa v Ningbo koná China - CEEC Products Fair 2017, podujatie zamerané na propagáciu výrobkov a služieb producentov strednej a východnej Európy (CEEC), ktorého sa účastnia viaceré podniky a podnikatelia zo Slovenska.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.