Kvalitné vzdelanie, jedinečnosť, tradícia, špičkový výskum

Aj to sú kritériá, ktoré zavážia pri výbere univerzity. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre je ich synonymom už 65 rokov

Areál Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre je dnes národnou kultúrnou pamiatkou.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, ktorej areál bol vyhlásený v roku 2014 za národnú kultúrnu pamiatku, ponúka uchádzačom o štúdium kvalitné vzdelanie, jedinečnosť a tradíciu, špičkový výskum, inšpiratívne prostredie, moderné ubytovanie a otvorenú cestu do sveta.

Za 65 rokov existencie univerzity opustilo jej brány vyše 80-tisíc absolventov, ktorí sa úspešne uplatňujú na trhu práce. V roku 2010 bolo univerzite Európskou komisiou udelené prestížne ocenenie ECTS Label za zabezpečovanie a realizáciu Európskeho systému transferu kreditov a mobilít študentov, ktoré opätovne získala na roky 2013 – 2016. Súčasne získala aj ocenenie Diploma Supplement Label, ktoré potvrdzuje, že Dodatok k diplomu vydávaný SPU spĺňa náročné európske štandardy. V roku 2015 ju Akreditačná komisia zaradila medzi sedem najlepších univerzít na Slovensku. V roku 2016 SPU získala v súťaži Národná cena Slovenskej republiky za kvalitu Ocenenie zlepšenia výkonnosti organizácie.

SPU je jedinou univerzitou na Slovensku, ktorá vzdeláva a pripravuje odborníkov pre všetky oblasti agropotravinárskeho rezortu. Jej vzdelávací a výskumný profil charakterizujú klasické poľnohospodárske odbory, ale aj bezpečnosť a kvalita potravín, vinárstvo, výživa ľudí, hipológia, farmársvo, agrobiotechnológie, ekonomika, krajinná a záhradná architektúra, trvale udržateľného rozvoja, využívanie alternatívnych zdrojov energie, výrobné technológie pre automobilový priemysel, či rozvoj vidieka a vidieckého turizmu. Uchádzači si môžu vybrať štúdium z 93 akreditovaných študijných programov, z ktorých päť je ponúkaných v anglickom jazyku s perspektívou získania spoločného diplomu s partnerskou univerzitou v zahraničí. V rámci vybudovaného Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre majú študenti možnosť realizovať svoje záverečné práce na vysokej vedeckej úrovni prostredníctvom unikátneho prístrojového vybavenia.

Univerzita ponúka rozšírenie jazykových kompetencií študentov nielen v klasických cudzích jazykoch, ale aj v čínskom jazyku vyučovanom čínskym lektorom v Konfuciovej triede. Veľkej obľube študentov sa tešia letné školy ako aj medzinárodné výmenné programy, v rámci ktorých majú možnosť absolvovať časť štúdia na univerzitách v zahraničí, ako je USA, Čína, Thajsko, India, Vietnam a pod..

Uchádzačov o štúdium iste zaujme informácia, že všetci študenti v prvom roku na bakalárskom stupni štúdia dostanú ubytovanie v zrekonštruovaných študentských domovoch priamo v areáli univerzity. SPU ponúka študentom bezbariérovosť priestorov univerzity, ako aj široké možnosti kultúrneho, športového a spoločenského života v starobylom meste pod Zoborom.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.

Billa pomáha slabozrakým a nevidiacim s nákupmi už aj v Nitre

Pre človeka so zrakovým postihnutím je každý krok v predajni potravín krokom do neznáma.