Kvalitné vzdelanie, jedinečnosť, tradícia, špičkový výskum

Aj to sú kritériá, ktoré zavážia pri výbere univerzity. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre je ich synonymom už 65 rokov

Areál Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre je dnes národnou kultúrnou pamiatkou.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, ktorej areál bol vyhlásený v roku 2014 za národnú kultúrnu pamiatku, ponúka uchádzačom o štúdium kvalitné vzdelanie, jedinečnosť a tradíciu, špičkový výskum, inšpiratívne prostredie, moderné ubytovanie a otvorenú cestu do sveta.

Za 65 rokov existencie univerzity opustilo jej brány vyše 80-tisíc absolventov, ktorí sa úspešne uplatňujú na trhu práce. V roku 2010 bolo univerzite Európskou komisiou udelené prestížne ocenenie ECTS Label za zabezpečovanie a realizáciu Európskeho systému transferu kreditov a mobilít študentov, ktoré opätovne získala na roky 2013 – 2016. Súčasne získala aj ocenenie Diploma Supplement Label, ktoré potvrdzuje, že Dodatok k diplomu vydávaný SPU spĺňa náročné európske štandardy. V roku 2015 ju Akreditačná komisia zaradila medzi sedem najlepších univerzít na Slovensku. V roku 2016 SPU získala v súťaži Národná cena Slovenskej republiky za kvalitu Ocenenie zlepšenia výkonnosti organizácie.

SPU je jedinou univerzitou na Slovensku, ktorá vzdeláva a pripravuje odborníkov pre všetky oblasti agropotravinárskeho rezortu. Jej vzdelávací a výskumný profil charakterizujú klasické poľnohospodárske odbory, ale aj bezpečnosť a kvalita potravín, vinárstvo, výživa ľudí, hipológia, farmársvo, agrobiotechnológie, ekonomika, krajinná a záhradná architektúra, trvale udržateľného rozvoja, využívanie alternatívnych zdrojov energie, výrobné technológie pre automobilový priemysel, či rozvoj vidieka a vidieckého turizmu. Uchádzači si môžu vybrať štúdium z 93 akreditovaných študijných programov, z ktorých päť je ponúkaných v anglickom jazyku s perspektívou získania spoločného diplomu s partnerskou univerzitou v zahraničí. V rámci vybudovaného Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre majú študenti možnosť realizovať svoje záverečné práce na vysokej vedeckej úrovni prostredníctvom unikátneho prístrojového vybavenia.

Univerzita ponúka rozšírenie jazykových kompetencií študentov nielen v klasických cudzích jazykoch, ale aj v čínskom jazyku vyučovanom čínskym lektorom v Konfuciovej triede. Veľkej obľube študentov sa tešia letné školy ako aj medzinárodné výmenné programy, v rámci ktorých majú možnosť absolvovať časť štúdia na univerzitách v zahraničí, ako je USA, Čína, Thajsko, India, Vietnam a pod..

Uchádzačov o štúdium iste zaujme informácia, že všetci študenti v prvom roku na bakalárskom stupni štúdia dostanú ubytovanie v zrekonštruovaných študentských domovoch priamo v areáli univerzity. SPU ponúka študentom bezbariérovosť priestorov univerzity, ako aj široké možnosti kultúrneho, športového a spoločenského života v starobylom meste pod Zoborom.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018