Prijatie delegácie z Tishreen University v Sýrii

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, prijal delegáciu z Tishreen University v Sýrii.

Prijatie delegácie z Tishreen University v Sýrii(Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, prijal dňa 8. 3. 2018 delegáciu z Tishreen University v Sýrii na čele s rektorom tejto univerzity prof. Hani Mahmoudom Shaabanom. Členmi sýrskej univerzitnej delegácie boli aj Dr. Jaber Diba, dekan Fakulty aplikovaných vied, Dr. Louya Mohamad Sayouh z Katedry ekonómie a plánovania Ekonomickej fakulty, prof. Sawsan Salman Ghazal, vedúca oddelenia medzinárodných a kultúrnych vzťahov a vzťahov s verejnosťou Tishreen University, ako aj Ing. Ali Assad, PhD., predseda Národného zväzu sýrskych študentov na Slovensku.

Za EU v Bratislave sa rokovania zúčastnila okrem rektora aj Jana Péliová, prorektorka pre manažovanie akademických projektov, Rudolf Kucharčík, dekan Fakulty medzinárodných vzťahov, Tatiana Hríviková, prodekanka pre vedu a výskum Fakulty aplikovaných jazykov a Miroslava Darnadiová, vedúca oddelenia medzinárodných mobilít Ústavu medzinárodných vzťahov EU v Bratislave.

Obsahom rokovania delegácií bola spolupráca medzi oboma univerzitami v oblasti výmeny študentov a učiteľov, ako aj možnosti vzájomnej vedeckovýskumnej spolupráce výskumníkov EU v Bratislave a Tishreen University.

Tishreen University v Sýrii má 17 fakúlt, Ekonomická fakulta s 35 tisíc študentmi patrí medzi jej najväčšie fakulty. V zimnom semestri budúceho akademického roka navštívia EU v Bratislave študenti z tejto univerzity v rámci výmenného programu Erasmus+.

---------------

Ekonomická univerzita v Bratislave začala písať svoju históriu v roku 1940. Od tej doby pripravila viac ako 100 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

EU v Bratislave ponúka pre študentov štúdium v 61 študijných programoch, medzi nimi aj v programoch vyučovaných v anglickom, nemeckom a francúzskom jazyku, ktoré sa realizujú v spolupráci s inými univerzitami a fakultami doma a v zahraničí, s možnosťou získania dvojitého, resp. spoločného diplomu (Nottingham Trent University vo Veľkej Británii, Univerzita v Štrasburgu vo Francúzsku, Univerzita de Lorraine v Nancy vo Francúzsku, Martin-Luther-Universität v Halle-Wittenbergu v Nemecku, Univerzita NIDA v Bangkoku v Thajsku, VŠE v Prahe, Ningbo University v Ningbo v Číne, University of Latvia v Rige v Lotyšsku, ale aj Právnická fakulta UK v Bratislave).

Popri štúdiu v slovenskom jazyku môžu študenti absolvovať viac ako 150 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom a francúzskom).

Internacionalizácia vzdelávania a medzinárodná spolupráca patria dlhodobo medzi priority EU v Bratislave. Univerzita dosahuje vynikajúce výsledky v mobilitných programoch, čo ocenili v minulosti viaceré renomované národné a medzinárodné inštitúcie, ako napríklad Európska komisia. V programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Rovnako je potešiteľný vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov, čo spoluvytvára podnetné akademické prostredie. Študenti tak majú možnosť konfrontovať sa s rôznorodými názormi a kultúrnymi rozdielnosťami, čo im pomáha lepšie spoznávať svet.

Jedným z hlavných poslaní EU v Bratislave je pripraviť takých absolventov, ktorí sa uplatnia v praxi. Pre EU v Bratislave je to o to dôležitejšie, že je zrejmé, že tak pre súčasnosť, ako aj pre budúce obdobie sú pre Slovensko nevyhnutní kvalitní ekonómovia a manažéri. Doterajší vývoj a výsledky univerzity v tejto oblasti dokumentujú, že univerzita obsahom štúdia a profilom absolventov jednotlivých študijných odborov a študijných programov dobre reagovala na procesy globalizácie a na prebiehajúce a očakávané zmeny na trhu práce. Svojim absolventom poskytuje vzdelávanie, ktoré im umožňuje univerzálne uplatnenie na trhu práce, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady ich priemerných miezd.

Na EU v Bratislave v súčasnosti realizuje akreditačná komisia z USA unikátny projekt medzinárodnej akreditácie univerzity.

Organizačnou zložkou univerzity je aj Bratislavská Business School EU v Bratislave, ktorá ponúka medzinárodný vzdelávací program Master of Business Administration (MBA), v spolupráci s Franklin University Ohio USA.

Viac informácií...

Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur

Vieme chrániť naše lesy?

Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka

Prílohu s overenými receptami nájdete už dnes vloženú v denníku SME.

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.