ESTA víza do USA online za 10 minút

ESTA je elektronický systém cestovného povolenia, ktorý Vám umožňuje vstup do USA.

víza do usa

ESTA víza do USA online za 10 minút

Čo je ESTA ?

ESTA je elektronický systém cestovného povolenia (z angličtiny Electronic System Travel Authorization), ktorý Vám umožňuje vstup do USA. Je to súčasť bezvízového programu VWP ( Visa Waiver Program), ktorý ma medzi sebou USA a Slovenská Republika.

Systém ESTA funguje na Slovensku od 12. januára 2009. Program bezvízového styku zjednodušil cestovanie do Spojených štátov amerických. Pozor ! ESTA nie sú víza do usa, je to len cestovné povolenie nastúpiť na lietadlo prípadne loď do USA.

ESTA cestovné povolenie vás oprávňuje k pobytu v USA na dobu maximálne 90 dní.

Formulár respektíve žiadosť o ESTA povolenie vyplňujete len na oficiálnej stránke a to je https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Formulár dokážete vyplniť svojpomocne, je jednoduchý a pomerne prehľadný. Do 10 minút ho máte vyplnený – jedine čo budete potrebovať je cestovný biometrický pas a občiansky preukaz (ID).

Ak vyplníte správne formulár a odošlete, emailom Vám príde potvrdenie.

Poplatky pre ESTA povolenie

Poplatok za ESTA povolenie sú skutočne malé. Platíte len 4 USD (nenávratný poplatok) + 10 USD (ktorý sa v prípade neudelenia – vracia). Poplatok nie je rozdelení v dvoch častiach ale platí sa na raz.

Platiť za ESTA povolenie je možné iba online a to len kreditnou kartou.

Časté otázky k ESTA povoleniu.

Je možné pracovať na ESTA povolenie ?

Nie, na turistické víza vrátané cestovného povolenia ESTA je zakázané pracovať. Ak chcete v USA pracovať/investovať odporúčame Vám E2 víza , H1B víza alebo L1 pracovné víza do usa - na ktoré môžete pracovať. Ak by ste potrebovali informácie k investorským vizám k USA odporúčame Vám objednať si konzultáciu.

Aká je platnosť ESTA povolenia ?

Cestovné povolenie ESTA platí 2 roky od vydania alebo do konca platnosti vášho cestovného pasu.

Pokiaľ prestupujeme len v USA , potrebujeme ESTU ?

Áno, odporúčame vybaviť si ESTA povolenie.

Ako sa dostať do USA ako inak ako cez ESTU ?

ESTA nie je jediná možnosť, USA ma v ponuka viacero možností ako sa tam dostať napr. working holiday (work and travel) , kde môžete získať J-2 víza. Prípadne môžete vyskúšať aj šťastie aj v Green Card Lottery.

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.