Atos a NATO partnermi v oblasti kybernetickej bezpečnosti

Mons, Bratislava, 18. októbra 2018– Atos, globálny líder v oblasti digitálnej transformácie a Agentúra NATO pre komunikáciu a informačnú agendu podpísali dohodu, v ktorej sa obe strany zaviazali k dôslednej a neustálej výmene informácií o potenciálnych hrozbách v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Uzatvorením tohto partnerstva sa zvýši schopnosť oboch strán rýchlo odhaliť kybernetické hrozby, predchádzať im a reagovať na ne. Komunikačná a informačná agentúra NATO bude mať na starosti prevádzku a ochranu sietí organizácie.

Posilňujeme partnerstvo v oblasti kybernetickej bezpečnosti naprieč všetkými smermi, aby sme zvýšili našu podporu konzultácií a misií kolektívnej obrany NATO. Spoločne tak budeme schopní reagovať na obrovské množstvo digitálnych hrozieb, ktorým čelíme,“ hovorí Kevin J. Scheid, generálny riaditeľ Komunikačnej a informačnej agentúry NATO.

Sme nadšení, že sa môžeme podeliť o naše skúsenosti s Komunikačnou a informačnou agentúrou NATO. Toto partnerstvo umožní obom organizáciám posilniť svoje schopnosti pri výmene informácií o bezpečnosti a hrozbách. NATO bude ťažiť z odborných znalostí globálneho lídra v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktorý sa špecializuje na obranné a verejné trhy,“ hovorí Stéphane Janichewski, vedúci oddelenia pre trh obrany a letectva v spoločnosti Atos.

Dokumenty boli podpísané na slávnostnom ceremoniáli počas NIAS, každoročného sympózia NATO o kybernetickej bezpečnosti. Sympózium sa konalo od 16. do 18. októbra v belgickom meste Mons.

O Atos

Atos so svojimi 120 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 13 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Skupina je európskou jednotkou v cloude, kybernetickej bezpečnosti a vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúre (High Performance Computing. Prostredníctvom svojej Digital Transformation Factory poskytuje end-to-end orchestrovaný hybridný cloud, riešenia pre Big Data, Business Applications a riešenia digitálneho pracoviska (Digital Workplace), rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Syntel, Unify a Worldline. Atos je kótovaný na burze cenných papierov CAC40 Paris.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.

Pobyt na čerstvom vzduchu je skvelý liek. Skúste to vo vlastnom

Vytvorte si záhradu, terasu či balkón podľa svojich predstáv. Poradíme vám ako.