Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Koncert nadácie Anjelské krídla vyzbieral 2 000€

Prvý benefičný koncert nadácie Anjelské krídla prilákal množstvo ľudí, ktorí pomohli dobrej veci.

(Zdroj: ADLO)

Prvý benefičný koncert nadácie Anjelské krídla, ktorý sa konal 20. septembra v Žiline, prilákal množstvo ľudí, ktorí pomohli dobrej veci. Výťažok zo vstupného v hodnote dvoch tisíc eur venovala nadácia Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Medzi generálnych partnerov patrili Hydrotour, Derma Point Žilina, Rotary Club Žilina International a spoločnosť Adlo bezpečnostné dvere. Hlavnými partnermi sa stali Žilinský samosprávny kraj, Mesto Žilina a Stredoslovenská energetika.

Cestovná kancelária Hydroutour v polovici júna, zabezpečila pobyt na gréckom Peloponéze pre 40 osôb. Účastníkmi zájazdu boli rodičia a novorodenci, ale aj ťažko postihnutí ľudia alebo ľudia na vozíku. Firma Adlo poskytla svoje predajne ako zberné miesta na finančné príspevky pre deti a ich rodičov. "My ako firma, ktorá má po Slovensku 12 predajní, tak prvé čo nás napadlo, že budú slúžiť ako zberné miesta pre ľudí z celej republiky. Sem môžu chodiť a dobrovoľne prispievať, pomáhať nadácií," uviedol Jozef Adame, konateľ firmy Adlo.

Financie z koncertu využije nemocnica na podporu oddelenia klinickej a radiačnej onkológie a Liečebne dlhodobo chorých. Podporí aj Dom ošetrovateľskej starostlivosti a najvýraznejším projektom Anjelské vankúšiky poteší malých pacientov na oddelení pediatrie. "Som veľmi rád tomu, že vznikla nadácia Anjelské krídla, ktorá je našim skvelým partnerom. Máme viac ako dvojročnú spoluprácu, ktorá začala maličkosťami ako nutridrinky, štrúdle, donnuty a potom k tomu neskôr prišli vankúšiky, " povedal generálny riaditeľ nemocnice Igor Stalmašek. Nadácia nadviazala spoluprácu s nemocnicou v roku 2018 a tá pretrváva v podobe mnohých projektov, darov a pomoci dodnes.

Na koncerte sa predstavili spevák Martin Harich, vokálna hudobná skupina Fragile, tanečníci z Art Studio Z. Vystúpila aj speváčka a herečka Barbora Švidraňová s gitaristom Šimonom Švidraňom, hudobné trio Michal Kvitkovský, Miroslav Baloga a Michal Dírer a predstavil sa aj spevák Martin Vetrák. "Pozvali sme deti z našej nadácie, pozvanie prijalo aj veľa ľudí a ďakujeme sponzorom, firmám a hlavne jednotlivcom, že nám pomáhajú," uviedla Alexandra Majeríková, zakladateľka a správkyňa nadácie Anjelské krídla. Dodala, že koncert sa organizoval od konca marca tohto roka a pracovalo na ňom veľa ľudí aj dobrovoľníkov.

Nadácia Anjelské krídla vznikla v decembri roku 2016, odkedy nezištne pomáha rodinám s postihnutými deťmi, rodinám v núdzi, týraným matkám a deťom, sociálnym zariadeniam, matkám, ktoré sa samy starajú o ťažko choré deti. Poskytuje im materiálnu pomoc vo forme potravín, hygienických potrieb, zdravotných pomôcok, odevov, hračiek. Taktiež pomáha finančne a formou relaxačných, ozdravujúcich a rehabilitačných pobytov.

Jana Matiašová SITA

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .