Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Šéf PLANEO Elektro Peter Benický: Do firmy sa vracia optimizmus

„Pravidlá v predajniach sú náročné, no s doterajšou neistotou neporovnateľné,“ vraví CEO najrozšírenejšej siete elektropredajní.

Svoje predajne už otvára aj najrozšírenejšia sieť elektropredajní PLANEO Elektro. Z 50 otvorí za prísnych hygienických podmienok 37.
Po dočasnom zatvorení predajní prešlo
PLANEO Elektro na e-shop. Objem online predaja narástol o vyše 300 % vo vybraných komoditách, výpadok prevádzky päťdesiatich predajní však bol citeľný. „Zo dňa na deň sme museli zatvoriť všetky predajne, ľudia zostali doma a na homeoffice, žiaľ, museli sme aj prepúšťať. To spolu s neistou budúcnosťou a chýbajúcimi sociálnymi kontaktmi je psychicky mimoriadne náročné. Naši zamestnanci budú mať o čosi ťažšie podmienky, súvisiace s dodržiavaním prísnych hygienických opatrení. Je to však maličkosť oproti neistote, v ktorej žili doteraz a do firmy sa nám opäť vracia optimizmus,“ hovorí šéf PLANEO Elektro Peter Benický.

Načítavam video...

Dvojtýždenný „náskok“ oproti avizovanému plánu uvoľňovania opatrení vidí Peter Benický pozitívne, ale v predpovediach je opatrný. „Nepredpokladám, že po otvorení obchodov sa budú zákazníci hrnúť do nakupovania. Predajcovia všeobecne budú musieť vyvinúť veľa úsilia, aby kupujúcich zaujali. To, čo bude pre zákazníka lákavé, sa odrazí na profite predajcu,“ domnieva sa. Pre PLANEO Elektro však zákaznícke benefity nie sú novinkou, ale pravidlom. Od 6. do 10. mája prebieha vo všetkých otvorených predajniach akcia mínus 10 % na všetok tovar a možnosť nákupu na splátky bez navýšenia. „Naši predajcovia prešli školením dodržiavania hygienických štandardov v súvislosti s COVID-19 a v plnom nasadení sa už tešia na zákazníkov,“ hovorí Peter Benický. Ďalších 12 predajní v obchodných centrách sa pripravuje na svoj comeback a jedna v Galante na reopen, ktorý by mal byť podľa plánov 11. mája. „Aj to sú príležitosti pre ďalšie atraktívne akcie, ktoré už teraz pre našich zákazníkov pripravujeme,“ dodáva.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac

Vďaka príjemnému počasiu je Malta atraktívnou destináciou až do neskorej jesene.

Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko

Dobrovoľníkov a zanietencov neodradilo ani blato a lejak.

Štart sezóny F1 je za dverami

Štart odloženej sezóny je na spadnutie. Prečítajte si príbeh asi najväčšej osobnosti F1 - Enza Ferrariho.