Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

V bratislavskom Kauflande nájdete už aj ekodrogériu

Na Trnavskej ulici od mája ponúka široký sortiment prírodnej drogérie, ktorej produkty do domácnosti si možno aj načapovať.

Je to úplne jednoduché

Pri čapovacej stanici nájdete predurčené prázdne nádoby na jednotlivé produkty z recyklovaného plastu, ktoré si zakúpite iba raz. Keď výrobok spotrebujete, nádobu využijete znova na rovnaký účel. Praktické, že?

V ponuke sú štyri základné produkty: univerzálny čistič domácnosti, prostriedok na ručné umývanie riadu, prací gél z mydlových orechov a plákadlo bielizne. Ich prírodné zloženie ocenia aj ľudia trpiaci rôznymi ekzémami alebo alergiami, či rodičia a ich deti.

Pre telo aj pre domácnosť

Okrem čapovanej drogérie môžete vyskúšať aj iné ekologické výrobky do domácnosti ako zmäkčovač vody, WC čistič, drevené kefy na riad či na WC. Nechýbajú ani produkty starostlivosti o telo, napríklad bambusové zubné kefky, mydlá alebo odličovacie tampóny z biobavlny s certifikátom GOTS. Tieto sú skvelou alternatívou jednorazových vatových odličovacích tampónov, pretože pomáhajú znižovať množstvo odpadu .

Čaro prírodných zdrojov

Všetky kefy sú vyrobené z dreva s certifikátom FSC, štetiny z rôznych prírodných materiálov v závislosti od účelu použitia: z konskej srsti, agáve alebo lontaru.

Bambus sa používa pri výrobe zubných kefiek, pretože je výborný obnoviteľný zdroj a zároveň najrýchlejšie rastúca rastlina na Zemi. Vďaka prirodzenému obsahu antimikrobiálnych látok nie je počas jeho rastu potrebné používať hnojivá ani pesticídy a je plne kompostovateľný.

Pri výrobe čistiacich prípravkov je využívanie prírodných silíc či éterických olejov namiesto parfumov samozrejmosťou. Taktiež v nich nenájdete žiadne agresívne látky ako chlór, ktoré by poškodzovali žiaduce baktérie alebo rastliny. Preto sú čistiace prípravky vhodné pre domácnosti, ktoré sú napojené na biologické a koreňové čističky odpadových vôd a septiky.

Certifikovaná kvalita

Všetky produkty majú nezávislý certifikát Eco Garantie, ktorý je svetovo uznávaný. Výrobky označené týmto certifikátom nesmú obsahovať ropu a látky vyrobené z ropy, syntetické farbivá, parfumy a geneticky modifikované zložky. Garantuje 100 % organickosť a kompostovateľnosť rastlinných zložiek produktov.

Stačí sa rozhodnúť a vyskúšať!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.