Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

dm pomáha rodinám v núdzi už desať rokov

Za desať rokov dm darovala plienky v hodnote takmer 440 000 eur.

(Zdroj: dm)

Za desať rokov dm darovala plienky v hodnote takmer 440 000 eur.

Desať rokov, 44 000 poukazov na plienky v hodnote 440 000 eur pre 1400 rodín – to je desaťročná bilancia realizácie projektu Pomôžme deťom, ktorý dm organizuje v spolupráci s rôznymi charitatívnymi organizáciami. Aktuálny desiaty ročník organizuje opäť v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Podporuje v ňom 156 rodín, z ktorých 55 nominovali spolupracovníci dm a zvyšné boli doplnené Slovenskou katolíckou charitou. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 ks poukazov na odber plienok značky babylove. Jeden poukaz pritom prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny.

"dm si uvedomuje svoju pozíciu na trhu a aj sociálnu zodpovednosť z nej vyplývajúcu. V rámci nej určite nechýba ani poslanie pomáhať aj tým najzraniteľnejším. Som nesmierne rada, že už desať rokov sme nápomocní deťom a ich rodičom formou bezplatného poskytnutia plienok značky babylove. Teší ma to o to viac, že táto pomoc putuje k rodinám aj vďaka odporúčaniam našich spolupracovníkov," povedala Janka Poláčková, prokuristka spoločnosti dm drogerie mart.

Erich Hulman, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity, dodáva: "Aj cez konkrétnu pomoc plienkami, podanú priateľskú ruku a sociálne poradenstvo napĺňame poslanie charity byť blízko pri človeku. Som vďačný za všetky deti a ich rodiny, ktorým spoločnosť dm drogerie markt a Slovenská katolícka charita aj v tomto roku pomôžu v núdzi."

Systém výberu rodín

Na základe zverejnenej výzvy dm mohli v tomto ročníku do projektu, a to najneskôr do 15. decembra 2020, nominovať rodiny samotné filiálky, spolupracovníci centrály alebo centrálneho skladu. Žiadosť o nomináciu rodiny musela spĺňať aspoň jedno z nasledovných kritérií: mohlo ísť buď o rodinu so zdravotne znevýhodneným dieťaťom, respektíve rodičom, žijúcu v hmotnej núdzi, alebo o rodinu s aspoň troma deťmi narodenými v rovnakom termíne. Od spolupracovníkov bolo nakoniec zaevidovaných celkovo 55 žiadostí, z ktorých každá jedna spĺňala stanovené kritériá. Aby bol zachovaný pôvodný princíp projektu tak, že každej filiálke dm prináleží jedna rodina, ktorá býva v jej okolí, zvyšné rodiny boli vybrané do 15. februára 2021 v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Celkovo tak dm podporila 156 rodín. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 kusov poukazov na odber plienok značky babylove. Jeden poukaz prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny. Celková hodnota poukazov, ktoré každá rodina získa, predstavuje sumu 320 eur.

www.mojadm.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.