Nedeľa, 23. január, 2022 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Slováci posledné dni roka využívajú na digitalizáciu

Počet klientov, ktorí si zriadili vzdialenú komunikáciu s poisťovňou v decembri stúpol o 43 % v porovnaní s celoročným priemerom.

Slováci chcú do nového roka vstupovať digitálnejšie. Predvianočné obdobie vo zvýšenej miere využívajú na zariadenie si vzdialenej komunikácie. V decembri 2021 tak vzrástol počet novozriadených prístupov do klientskeho portálu skupiny Wüstenrot o 43 percent v porovnaní s celoročným priemerom. Zďaleka nejde o jednoročný výkyv.

„Minimálne posledné dva roky evidujeme, že pri registráciách do klientskeho portálu je december jedným z najsilnejších mesiacov. Pred sviatkami pravidelne stúpne počet novozriadených prístupov o desiatky percent v porovnaní s celoročným priemerom,“ dopĺňa Lukáš Bertók, riaditeľ marketingu a komunikácie skupiny Wüstenrot.

Za zvýšeným záujmom využívať vzdialenú komunikáciu s poisťovňou počas decembra môže byť viacero faktorov. V predvianočnom období majú klienti zvyčajne viac času a venujú sa zámerom, ktoré zvyšok roka odkladali. Vrátane registrácie do klientskeho portálu. Kľúčovým dôvodom však naďalej zostáva prebiehajúca pandémia COVID-19. Práve tá postupný prechod k digitalizácii výrazne zrýchlila nie len v poistnom sektore.

„Podčiarkuje to aj skutočnosť, že rekordérom v nových registráciách je december 2020, kedy vrcholila druhá vlna pandémie. Počas tohto mesiaca si vzdialený prístup zriadilo o 309 percent viac klientov v porovnaní s priemerom za celý rok,“ pokračuje Lukáš Bertók.

Počet klientov využívajúcich vzdialenú komunikáciu s poisťovňou však rastie aj medziročne. V roku 2021 stúpol počet aktívnych užívateľov klientskeho portálu poisťovne o 28 percent. Pričom možno predpokladať, že tento trend bude pokračovať aj v roku 2022.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Odkladať kúpu nehnuteľnosti v hlavnom meste môže vyjsť draho vzhľadom na dlhodobý rast cien.

21. jan

Minulý rok sa niesol v znamení boja s ochorením COVID-19.

21. jan

Union zdravotná poisťovňa ako jediná prepláca diabetológom štyri nové výkony v oblasti edukácie pacientov.

Skryť Zatvoriť reklamu