Žiaci míňajú viac peňazí počas prázdnin

Koniec prázdnin sa nezadržateľne blíži a nový školský rok je za dverami. Pozreli sme sa na to, ako deti, žiaci a študenti narábajú s peniazmi nielen počas leta, ale aj v priebehu školského roka. Žiaci základných škôl sú aktívni najmä cez prázdniny, na stredných školách míňajú najviac maturanti v máji a najväčšie výdavky zo študujúcich majú vo všeobecnosti vysokoškoláci.

Stredoškoláci si vyberajú viac ako žiaci ZŠ

Deti a mládež si z bankomatu vyberú počas letných prázdnin o 40 percent vyššiu sumu ako priemerne počas školského roka. Medzi vekovými kategóriami sú však rozdiely. „Budúci stredoškoláci, ktorí v septembri nastupujú na strednú školu, si v júli vybrali z bankomatu dvojnásobne viac ako mladšie deti v tom istom mesiaci,“ hovorí Andrea Lazar, riaditeľka odboru Komfort platieb ČSOB.
Deti majú na detskom účte Sloník v priemere 600 €, na sporiacom účte zase 1 500 €. Viac ako polovica z nich, ktorá má vydanú platobnú kartu, ju aj používa. Rodičia svojím ratolestiam posielajú na účet v ČSOB v priemere 94 € za mesiac.

Oslavy maturít siahajú študentom do vrecka

Porovnávali sme aj výdavky maturantov. Tí majú v maturitnom mesiaci máj na účte o 30 € viac ako počas iných mesiacov v roku. V máji si však zároveň vyberajú aj najvyššiu hotovosť. V porovnaní s aprílom a júnom sa ich výber zvýši trojnásobne.

Stredoškoláci verzus vysokoškoláci

Študenti si najčastejšie otvárajú účet vo veku 18 – 19 rokov, medzi mladými mužmi a slečnami nie je rozdiel. „Vysokoškoláci viac šetria prírodu – až 75 percent si pri otváraní účtu zriadí elekronický výpis, pri stredoškolákoch je to len 50 percent“ dopĺňa Andrea Lazar.

Vysokoškolák má na účte o polovicu viac

Priemerný zostatok na účtoch vysokoškolákov je 440 €, čo je o 53 percent viac ako pri študentoch na strednej škole. Študenti univerzít využívajú častejšie aj svoju platobnú kartu. Pri platbách v obchodoch dva razy viac ako stredoškoláci, čo sa odráža aj na výslednom míňaní peňazí. Vysokoškoláci minú v porovnaní so stredoškolákmi dvojnásobok sumy.
Pri výberoch z bankomatu nie sú až také veľké rozdiely. Stredoškoláci si vyberajú len o tretinu menej ako študenti vysokých škôl.

Detský balík Sloník aj bez poplatku
Až 76 percent detských účtov využívajú naši klienti bez poplatku. Spĺňajú totiž stanovené podmienky - na ich účte je kreditný obrat v minimálnej výške 10 € alebo priemerný zostatok neklesol pod 1 000 €.
Produkty v rámci balíka Sloník: detský účet Sloník, sporiaci účet so zvýhodnenou úrokovou sadzbou od 0,60 % - do 0,80 %, stavebné sporenie Profit Kľúčik bez poplatku za uzatvorenie zmluvy, investičné sporenie so širokým výberom podielových fondov, úrazové poistenie.
    Obsah ČSOB Detského balíka Sloník: medzinárodná platobná karta VISA Electron Baby, 5 výberov z bankomatov ČSOB v SR neobmedzený počet hotovostných vkladov, neobmedzený počet prijatých platieb, služby pasívneho elektronického bankovníctva.
      ČSOB Študentský Fun účet teraz s výhodami

Študenti, ktorí si v období od 13.8. do 31.10. 2012 otvoria účet, zadarmo získajú:
      zriadenie a vedenie účtu, elektronický výpis z účtu, zadanie a zmenu trvalých príkazov a súhlasov s inkasami elektronicky, medzinárodnú platobnú kartu VISA Electron s najbezpečnejšími platbami na internete, elektronické bankovníctvo a aplikáciu ČSOB SmartBanking, povolené prečerpanie účtu: finančná rezerva na čokoľvek vo výške 300 € alebo 600 €, bezúročné čerpanie do výšky 150 €, znížená úroková sadzba až o 5% pre študentov denného štúdia na vyššej odbornej alebo vysokej škole pre doktorantov, všetky prijaté platby na účet bez poplatku, bezplatné odoslané SEPA platby zadané elektronicky, platbu platobnou kartou v SR a v zahraničí, dobíjanie kreditu mobilných operátorov cez bankomaty, výbery z bankomatov ČSOB v SR.

Súťaž pre klientov s novým účtom
        Traja z tých, ktorí si otvoria nový FUN účet a aspoň raz budú platiť kartou, majú šancu vyhrať iPad.
        Na stránke ČSOB na Facebooku sa môžu zapísať aj na FUN univerzitu . Ak tak urobia v období od 13.8. do 23.9. 2012 a aktívne sa zapoja do súťaže, aj oni môžu získať iPad a ako bonus 2 tričká každý týždeň.

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.