Na Vianoce najviac kupujeme kozmetiku, dá sa aj dražiť.

Kozmetika ako vianočný darček je stávka na istotu. Patrí k najobľúbenejším darom. Potvrdzuje to aj prieskum, podľa ktorého kozmetiku dostáva až 86 % Slovákov.

Pri kúpe kozmetiky na Vianoce polovica Slovákov najčastejšie vsádza na telovú alebo vlasovú kozmetiku, tretina nakupuje parfumy a iba 4 percentá kupujú dekoratívnu kozmetiku. Kozmetikou najradšej obdarovávame partnerov, polovica z nás ju kupuje rodičom a deťom a tretina kamarátom.  Pri nákupe telovej a vlasovej kozmetiky sa až tri štvrtiny z nás rozhodujú podľa ceny. Dôležitými kritériami sú aj značka a vôňa.   Počas Vianoc Slováci radi nakupujú kozmetiku v špeciálnych vianočných baleniach. Pravidelne po nich siaha až pätina respondentov a 63 percent kúpi vianočný kozmetický balíček aspoň občas.  Kozmetika v darčekových kazetách s bezpečnostným uzáverom je zároveň  zárukou, že výrobok predtým nikto neotvoril a nevystavil riziku kontaminácie, čo je bežné najmä pri testovaní telovej a vlasovej kozmetiky. Podľa odborníkov možno v blízkej budúcnosti očakávať aj testery na telovú kozmetiku, ktoré v predajniach zatiaľ chýbajú.      Kozmetiku ako darček najčastejšie kupujeme v drogériách a parfumériách , prekvapivo však aj v supermarketoch, kde ju nakupuje 60 percent Slovákov. Len necelá tretina  preferuje kozmetiku zo špecializovaných obchodov. Približne každý desiaty Slovák nakupuje kozmetiku cez internet.   Tento rok je možné kozmetiku ako vianočný darček cez internet dokonca aj dražiť. Na darcovskom portáli Ľudia ľuďom ponúka Unilever dražbu  kozmetických balíčkov Dove a Axe, výťažok z aukcie venuje Detskému hospicu Svetielko pomoci.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.