ABSOLUT INVITE: Nechajte sa pozvať na súťaž barmanskej elity!

Ste milovníkom kokteilov, radi doma skúšate pripravovať miešané drinky, alebo vás jednoducho fascinuje šoumenské umenie profesionálnych barmanov? V tom prípade si určite nechcete nechať ujsť unikátnu súťaž našich najtalentovanejších majstrov so šejkrom v ruke! Na národnom kole európskej súťaže ABSOLUT INVITE si pred publikom svoje sily zmerajú profesionálni barmani už 20. februára v Bratislave.

ABSOLUT INVITE sľubuje to najlepšie, čo slovenská, no tiež česká barová scéna ponúka. Každý účastník totiž miesto v súťaži môže získať len na základe pozvánky – a organizátori ju udeľujú iba tým najlepším bartendrom a najnadanejším mladým talentom, ktorých čaká veľká budúcnosť. Šestnástka vybraných barmanov z Českej i Slovenskej republiky tak príde zabojovať o účasť na finále v Stockholme do bratislavského hotela Albrecht už 20. februára od 10:00 do 21:00 hod..

Celá súťaž sa ponesie v duchu ústrednej témy ART – teda umenia a kreativity, ktoré sú pre značku ABSOLUT charakteristické. V najdôležitejšej časti podujatia s názvom „kreatívna mixológia“ tak bude musieť každý zo súťažiacich predviesť svoju tvorivosť a namiešať dva vlastné, úplne nové a originálne drinky inšpirované svetom umenia a pripravené na báze bohatého portfólia vodky ABSOLUT. Je pritom jedno, či svoju inšpiráciu nájde v antickom sochárstve alebo modernom graffiti, myšlienka však musí byť prítomná v drinku samotnom aj jeho prezentácii. Okrem toho súťaž preverí aj ďalšie schopnosti barmanov. Vedomostný test najprv „prevetrá“ ich znalosti napríklad aj z histórie destilátov, kolo zamerané na senzorické schopnosti ich zas postaví pred úlohu rozpoznať len podľa chuti a vône základné suroviny 10-tich vzoriek a správne pomenovať 2 predložené drinky. Víťazom sa stane barman, ktorý za všetky tri disciplíny získa najviac z maximálneho možného počtu 100 bodov.

Do poroty zasadnú renomovaní bartendri Luboš Rácz a Zoltán Nagy, brand manažérka značky ABSOLUT Lenka Bačková a známy šéfkuchár Jaroslav Žídek. Meno víťaza, ktorý o absolútne víťazstvo zabojuje s európskou špičkou 1.-3. marca v švédskej metropole, vyhlásia 21. februára o 10:00 hod..

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?