Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

ABSOLUT INVITE: Nechajte sa pozvať na súťaž barmanskej elity!

Ste milovníkom kokteilov, radi doma skúšate pripravovať miešané drinky, alebo vás jednoducho fascinuje šoumenské umenie profesionálnych barmanov? V tom prípade si určite nechcete nechať ujsť unikátnu súťaž našich najtalentovanejších majstrov so šejkrom v ruke! Na národnom kole európskej súťaže ABSOLUT INVITE si pred publikom svoje sily zmerajú profesionálni barmani už 20. februára v Bratislave.

ABSOLUT INVITE sľubuje to najlepšie, čo slovenská, no tiež česká barová scéna ponúka. Každý účastník totiž miesto v súťaži môže získať len na základe pozvánky – a organizátori ju udeľujú iba tým najlepším bartendrom a najnadanejším mladým talentom, ktorých čaká veľká budúcnosť. Šestnástka vybraných barmanov z Českej i Slovenskej republiky tak príde zabojovať o účasť na finále v Stockholme do bratislavského hotela Albrecht už 20. februára od 10:00 do 21:00 hod..

Celá súťaž sa ponesie v duchu ústrednej témy ART – teda umenia a kreativity, ktoré sú pre značku ABSOLUT charakteristické. V najdôležitejšej časti podujatia s názvom „kreatívna mixológia“ tak bude musieť každý zo súťažiacich predviesť svoju tvorivosť a namiešať dva vlastné, úplne nové a originálne drinky inšpirované svetom umenia a pripravené na báze bohatého portfólia vodky ABSOLUT. Je pritom jedno, či svoju inšpiráciu nájde v antickom sochárstve alebo modernom graffiti, myšlienka však musí byť prítomná v drinku samotnom aj jeho prezentácii. Okrem toho súťaž preverí aj ďalšie schopnosti barmanov. Vedomostný test najprv „prevetrá“ ich znalosti napríklad aj z histórie destilátov, kolo zamerané na senzorické schopnosti ich zas postaví pred úlohu rozpoznať len podľa chuti a vône základné suroviny 10-tich vzoriek a správne pomenovať 2 predložené drinky. Víťazom sa stane barman, ktorý za všetky tri disciplíny získa najviac z maximálneho možného počtu 100 bodov.

Do poroty zasadnú renomovaní bartendri Luboš Rácz a Zoltán Nagy, brand manažérka značky ABSOLUT Lenka Bačková a známy šéfkuchár Jaroslav Žídek. Meno víťaza, ktorý o absolútne víťazstvo zabojuje s európskou špičkou 1.-3. marca v švédskej metropole, vyhlásia 21. februára o 10:00 hod..

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot