ABSOLUT INVITE: Nechajte sa pozvať na súťaž barmanskej elity!

Ste milovníkom kokteilov, radi doma skúšate pripravovať miešané drinky, alebo vás jednoducho fascinuje šoumenské umenie profesionálnych barmanov? V tom prípade si určite nechcete nechať ujsť unikátnu súťaž našich najtalentovanejších majstrov so šejkrom v ruke! Na národnom kole európskej súťaže ABSOLUT INVITE si pred publikom svoje sily zmerajú profesionálni barmani už 20. februára v Bratislave.

ABSOLUT INVITE sľubuje to najlepšie, čo slovenská, no tiež česká barová scéna ponúka. Každý účastník totiž miesto v súťaži môže získať len na základe pozvánky – a organizátori ju udeľujú iba tým najlepším bartendrom a najnadanejším mladým talentom, ktorých čaká veľká budúcnosť. Šestnástka vybraných barmanov z Českej i Slovenskej republiky tak príde zabojovať o účasť na finále v Stockholme do bratislavského hotela Albrecht už 20. februára od 10:00 do 21:00 hod..

Celá súťaž sa ponesie v duchu ústrednej témy ART – teda umenia a kreativity, ktoré sú pre značku ABSOLUT charakteristické. V najdôležitejšej časti podujatia s názvom „kreatívna mixológia“ tak bude musieť každý zo súťažiacich predviesť svoju tvorivosť a namiešať dva vlastné, úplne nové a originálne drinky inšpirované svetom umenia a pripravené na báze bohatého portfólia vodky ABSOLUT. Je pritom jedno, či svoju inšpiráciu nájde v antickom sochárstve alebo modernom graffiti, myšlienka však musí byť prítomná v drinku samotnom aj jeho prezentácii. Okrem toho súťaž preverí aj ďalšie schopnosti barmanov. Vedomostný test najprv „prevetrá“ ich znalosti napríklad aj z histórie destilátov, kolo zamerané na senzorické schopnosti ich zas postaví pred úlohu rozpoznať len podľa chuti a vône základné suroviny 10-tich vzoriek a správne pomenovať 2 predložené drinky. Víťazom sa stane barman, ktorý za všetky tri disciplíny získa najviac z maximálneho možného počtu 100 bodov.

Do poroty zasadnú renomovaní bartendri Luboš Rácz a Zoltán Nagy, brand manažérka značky ABSOLUT Lenka Bačková a známy šéfkuchár Jaroslav Žídek. Meno víťaza, ktorý o absolútne víťazstvo zabojuje s európskou špičkou 1.-3. marca v švédskej metropole, vyhlásia 21. februára o 10:00 hod..

Fascinuje ma nadšenie mladých ľudí, s akým hltajú nové trendy

...hovorí profesor Pavol Findura, pedagóg na Katedre strojov a výrobných biosystémov Technickej fakulty SPU v Nitre.

16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom

Objavujte nové miesta bez starostí so slovenským turistickým sprievodcom.

Adient je tretí najlepší zamestnávateľ

Spoločnosť Adient, globálny líder vo výrobe automobilových sedadiel, získala tretie miesto v prestížnej ankete Najzamestnávateľ.

Chute a vône kórejskej kuchyne priamo v METRO

Užite si chute a vône Južnej Kórey pri príležitosti olympiády v Pjongčangu priamo vo veľkoobchode METRO po celom Slovensku.