Našich bartendrov ohodnotí aj barmanská špička z Maďarska

Na slovenskom kole súťaže tých najtalentovanejších barmanov ABSOLUT INVITE do poroty zasadne aj renomovaný bartender Zoltan Nagy.

Na slovenskom kole súťaže tých najtalentovanejších barmanov ABSOLUT INVITE do poroty zasadne aj renomovaný bartender Zoltan Nagy, ktorý sa podľa aktuálneho rebríčka maďarského spoločenského týždenníka Heti Valasz zaradil k tridsiatke najvplyvnejších osobností u našich južných susedov. Príďte sa aj vy už v stredu 20. februára do hotela Albrecht v spoločnosti barmanskej elity pozrieť na prehliadku toho najzaujímavejšieho spoza našich barových pultov!Miestenku na ABSOLUT INVITE nezíska hocikto – pre súťažiacich zo Slovenskej a Českej republiky je preto pozvánka na podujatie poctou rovnako ako výzvou vydať zo seba len to najlepšie. Zodpovedá tomu aj zloženie poroty, v ktorej nebude chýbať napríklad známy šéfkuchár a gastronóm Jaroslav Žídek. Najvýraznejšou tvárou podujatia však bezpochyby bude Zoltán Nagy, skúsený barman rumunského pôvodu a majiteľ jedného z budapeštianskych podnikov čerstvo zaradených medzi 50 najlepších barov sveta. Tridsaťšesťročný profesionálny bartender má za sebou pôsobenie v gastronomickom biznise v Španielsku, Francúzsku, Maďarsku a Veľkej Británii, formovali ho najmä skúsenosti získané v Londýne. Práve londýnska škola ho inšpirovala aj k založeniu London Academy of Bartenders doma v Budapešti, kde svoje zručnosti a vedomosti od roku 2006 posúva ďalším generáciám barmanov. Na ABSOLUT INVITE v odbornej porote preverí schopnosti najtalentovanejších slovenských a českých bartendrov v troch oblastiach. Na podujatí nesúcom sa v duchu témy ART budú súťažiaci musieť predviesť hlavne svoju kreativitu a namiešať dva vlastné, úplne nové a originálne drinky inšpirované svetom umenia a pripravené na báze bohatého portfólia vodky ABSOLUT. Je pritom jedno, či svoju inšpiráciu nájdu v antickom sochárstve alebo modernom graffiti, myšlienka však musí byť prítomná v drinku samotnom aj jeho prezentácii. Okrem toho porota „prevetrá“ aj odborné vedomosti barmanov a kolo zamerané na senzorické schopnosti ich zas postaví pred úlohu rozpoznať len podľa chuti a vône základné suroviny 10-tich vzoriek a správne pomenovať dva predložené drinky. Víťazom sa stane barman, ktorý za všetky tri disciplíny získa najviac z maximálneho možného počtu 100 bodov. Šestnástka vybraných profesionálnych barmanov zabojuje o účasť na finále v Stockholme 20. februára v bare bratislavského hotela Albrecht od 10:00 do 21:00. Pre divákov je vstup na voľný, nenechajte si preto príležitosť stretnúť sa so špičkou barového biznisu ujsť!

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.