Účtovníctvo a mzdy pre podnikateľov a manažérov

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať.

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať. Nie je to však iba zákon, ktorý nás núti zabezpečovať účtovníctvo a výpočet miezd. Účtovníctvo a výpočet miezd sú zároveň dôležitými nástrojmi na hodnotenie aktuálneho stavu podnikania, plánovanie budúcich krokov a investícií, motivovanie zamestnancov a mnohé ďalšie činnosti, ktoré rozhodujú o úspechu alebo neúspechu podnikania.

Aby bolo možné tieto nástroje efektívne využiť je potrebné mať systém na účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý efektívne a rýchlo poskytne potrebné údaje. Spracovanie účtovníctva a výpočet miezd realizuje konkrétna účtovníčka a mzdárka.

Keď ako podnikateľ alebo manažér potrebujete získať z účtovníctva alebo výpočtu miezd konkrétne informácie, potom vo väčšine prípadov oslovíte ekonómku alebo účtovníčku, aby Vám príslušné informácie poskytla. To, ale znamená, že nemáte informácie ihneď k dispozícii a častokrát, keď Vám ich účtovníčka donesie, tak zistíte, že to nie je presne to, čo potrebujete alebo že potrebujete ďalšie a ďalšie informácie. Pri tomto spôsobe práce je Vaše rozhodovanie pomalé a neefektívne.

Oveľa lepšie je mať ako podnikateľ a manažér účtovníctvo a výpočet miezd dostupný a získavať tak informácie sám vtedy a v takom rozsahu a forme, ktorú v danej chvíli potrebujete. Tento spôsob samozrejme vyžaduje znalosť príslušného programu pre účtovníctvo a výpočet miezd. Avšak ktorý podnikateľ a manažér má chuť a čas sa učiť ovládať program na účtovníctvo a výpočet miezd, aby mohol potrebné informácie zo systému získať sám.

Ako by ste teda mohli mať informácie dostupné kedykoľvek a odkiaľkoľvek bez nutnosti znalosti konkrétneho účtovného programu?

Jedným z možných riešení je používať program pre účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý obsahuje špecializované výstupy pre manažérov. Ak sú tieto výstupy dostupné ihneď po prihlásení do systému a sú spracované prehľadne vo forme grafov a tabuliek, tak to je to čo ako manažér chcem a potrebujem. Už nemusím zadávať úlohy a požiadavky účtovníčke, už nemusím hľadať údaje niekde hlboko a v neprehľadnej forme v programe na účtovníctvo a výpočet miezd. Ak by sa k tomu pridala ešte neobmedzená dostupnosť cez tablet a mobil odkiaľkoľvek cez internet, tak to je presne to, čo mi umožní rýchlo a správne sa rozhodovať a posunie moje podnikanie vpred.

Práve takým je účtovníctvo a výpočet miezd v online ekonomickom systéme Humanet. Humanet obsahuje špecializovaný modul Dashboardy, ktorý umožňuje pripraviť definície podnikateľských prehľadov vo forme tabuliek, grafov a ďalších výstupov, ktoré sú manažérom dostupné ihneď po prihlásení do systému kedykoľvek a odkiaľkoľvek cez internet, či už použijete Windows, Linux, Mac alebo tablet, či smartfón. Modul Dashboardy je nadstavbovým modulom, ktorý je možné sprístupniť každému, kto používa online účtovníctvo a výpočet miezd Humanet.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.