Účtovníctvo a mzdy pre podnikateľov a manažérov

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať.

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať. Nie je to však iba zákon, ktorý nás núti zabezpečovať účtovníctvo a výpočet miezd. Účtovníctvo a výpočet miezd sú zároveň dôležitými nástrojmi na hodnotenie aktuálneho stavu podnikania, plánovanie budúcich krokov a investícií, motivovanie zamestnancov a mnohé ďalšie činnosti, ktoré rozhodujú o úspechu alebo neúspechu podnikania.

Aby bolo možné tieto nástroje efektívne využiť je potrebné mať systém na účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý efektívne a rýchlo poskytne potrebné údaje. Spracovanie účtovníctva a výpočet miezd realizuje konkrétna účtovníčka a mzdárka.

Keď ako podnikateľ alebo manažér potrebujete získať z účtovníctva alebo výpočtu miezd konkrétne informácie, potom vo väčšine prípadov oslovíte ekonómku alebo účtovníčku, aby Vám príslušné informácie poskytla. To, ale znamená, že nemáte informácie ihneď k dispozícii a častokrát, keď Vám ich účtovníčka donesie, tak zistíte, že to nie je presne to, čo potrebujete alebo že potrebujete ďalšie a ďalšie informácie. Pri tomto spôsobe práce je Vaše rozhodovanie pomalé a neefektívne.

Oveľa lepšie je mať ako podnikateľ a manažér účtovníctvo a výpočet miezd dostupný a získavať tak informácie sám vtedy a v takom rozsahu a forme, ktorú v danej chvíli potrebujete. Tento spôsob samozrejme vyžaduje znalosť príslušného programu pre účtovníctvo a výpočet miezd. Avšak ktorý podnikateľ a manažér má chuť a čas sa učiť ovládať program na účtovníctvo a výpočet miezd, aby mohol potrebné informácie zo systému získať sám.

Ako by ste teda mohli mať informácie dostupné kedykoľvek a odkiaľkoľvek bez nutnosti znalosti konkrétneho účtovného programu?

Jedným z možných riešení je používať program pre účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý obsahuje špecializované výstupy pre manažérov. Ak sú tieto výstupy dostupné ihneď po prihlásení do systému a sú spracované prehľadne vo forme grafov a tabuliek, tak to je to čo ako manažér chcem a potrebujem. Už nemusím zadávať úlohy a požiadavky účtovníčke, už nemusím hľadať údaje niekde hlboko a v neprehľadnej forme v programe na účtovníctvo a výpočet miezd. Ak by sa k tomu pridala ešte neobmedzená dostupnosť cez tablet a mobil odkiaľkoľvek cez internet, tak to je presne to, čo mi umožní rýchlo a správne sa rozhodovať a posunie moje podnikanie vpred.

Práve takým je účtovníctvo a výpočet miezd v online ekonomickom systéme Humanet. Humanet obsahuje špecializovaný modul Dashboardy, ktorý umožňuje pripraviť definície podnikateľských prehľadov vo forme tabuliek, grafov a ďalších výstupov, ktoré sú manažérom dostupné ihneď po prihlásení do systému kedykoľvek a odkiaľkoľvek cez internet, či už použijete Windows, Linux, Mac alebo tablet, či smartfón. Modul Dashboardy je nadstavbovým modulom, ktorý je možné sprístupniť každému, kto používa online účtovníctvo a výpočet miezd Humanet.

Najvýhodnejšie online predplatné SME.sk na 1 rok len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému predplatnému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.