Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Účtovníctvo a mzdy pre podnikateľov a manažérov

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať.

Účtovníctvo a výpočet mzdy sú základné ekonomické činnosti, ktoré zo zákona musí každá spoločnosť realizovať. Nie je to však iba zákon, ktorý nás núti zabezpečovať účtovníctvo a výpočet miezd. Účtovníctvo a výpočet miezd sú zároveň dôležitými nástrojmi na hodnotenie aktuálneho stavu podnikania, plánovanie budúcich krokov a investícií, motivovanie zamestnancov a mnohé ďalšie činnosti, ktoré rozhodujú o úspechu alebo neúspechu podnikania.

Aby bolo možné tieto nástroje efektívne využiť je potrebné mať systém na účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý efektívne a rýchlo poskytne potrebné údaje. Spracovanie účtovníctva a výpočet miezd realizuje konkrétna účtovníčka a mzdárka.

Keď ako podnikateľ alebo manažér potrebujete získať z účtovníctva alebo výpočtu miezd konkrétne informácie, potom vo väčšine prípadov oslovíte ekonómku alebo účtovníčku, aby Vám príslušné informácie poskytla. To, ale znamená, že nemáte informácie ihneď k dispozícii a častokrát, keď Vám ich účtovníčka donesie, tak zistíte, že to nie je presne to, čo potrebujete alebo že potrebujete ďalšie a ďalšie informácie. Pri tomto spôsobe práce je Vaše rozhodovanie pomalé a neefektívne.

Oveľa lepšie je mať ako podnikateľ a manažér účtovníctvo a výpočet miezd dostupný a získavať tak informácie sám vtedy a v takom rozsahu a forme, ktorú v danej chvíli potrebujete. Tento spôsob samozrejme vyžaduje znalosť príslušného programu pre účtovníctvo a výpočet miezd. Avšak ktorý podnikateľ a manažér má chuť a čas sa učiť ovládať program na účtovníctvo a výpočet miezd, aby mohol potrebné informácie zo systému získať sám.

Ako by ste teda mohli mať informácie dostupné kedykoľvek a odkiaľkoľvek bez nutnosti znalosti konkrétneho účtovného programu?

Jedným z možných riešení je používať program pre účtovníctvo a výpočet miezd, ktorý obsahuje špecializované výstupy pre manažérov. Ak sú tieto výstupy dostupné ihneď po prihlásení do systému a sú spracované prehľadne vo forme grafov a tabuliek, tak to je to čo ako manažér chcem a potrebujem. Už nemusím zadávať úlohy a požiadavky účtovníčke, už nemusím hľadať údaje niekde hlboko a v neprehľadnej forme v programe na účtovníctvo a výpočet miezd. Ak by sa k tomu pridala ešte neobmedzená dostupnosť cez tablet a mobil odkiaľkoľvek cez internet, tak to je presne to, čo mi umožní rýchlo a správne sa rozhodovať a posunie moje podnikanie vpred.

Práve takým je účtovníctvo a výpočet miezd v online ekonomickom systéme Humanet. Humanet obsahuje špecializovaný modul Dashboardy, ktorý umožňuje pripraviť definície podnikateľských prehľadov vo forme tabuliek, grafov a ďalších výstupov, ktoré sú manažérom dostupné ihneď po prihlásení do systému kedykoľvek a odkiaľkoľvek cez internet, či už použijete Windows, Linux, Mac alebo tablet, či smartfón. Modul Dashboardy je nadstavbovým modulom, ktorý je možné sprístupniť každému, kto používa online účtovníctvo a výpočet miezd Humanet.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.