3 veci, ktoré treba vedieť pri kúpe kávovaru

Dôležité veci, na ktoré kávičkári pri kúpe kávovaru zabúdajú.

Začína sezóna kávovarov a trendy ukazujú, že stále viac domácností sa rozhoduje pre plnoautomatický kávovar. Ide o pohodlný, často veľmi elegantný pristroj, ktorý má v sebe zabudovaný mlynček, úplne zautomatizovaný proces prípravy kávy a často aj mliečnych nápojov ako kapučíno, či caffé latte. Ľudí pri kúpe kávovaru často zaujímajú technické záležitosti ako napríklad tlak čerpadla, teplota, alebo varná jednotka. V dnešnej dobe už však väčšina výrobcov používa štandardne kvalitné technológie na prípravu kávy a kávovary sa navzájom líšia len dizajnom a rozmanitými doplnkovými funkciami. Preto by ste sa mali pri rozhodovaní sústrediť na tieto tri dôležité veci:

jura-tftjpg-r967_res.jpg

1. dizajn a kvalita

Áno, na veľkosti záleží. Automatický  kávovar je aj v dnešnej dobe stále „veľký kus“. Je preto dobre uistiť sa, či sa vám zmestí na kuchynskú linku a koľko miesta potrebuje na obsluhu a čistenie (doliať vodu, dosypať kávu). A nezabudnite na to, že vám pri dobrej starostlivosti vydrží aj desať rokov. Preto je nadčasový dizajn na nezaplatenie. Naozaj sa  oplatí zájsť do obchodu a svoj vysnívaný kávovar si ohmatať. Zároveň sa tak na vlastné oči presvedčíte o kvalite spracovania použitých materiálov a v neposlednom rade si ho aj vyskúšate.

2. odborná pomoc a servis

Určite sa aj vám stane, že vás kávovar na chvíľu odmietne poslúchať. Niekedy stačí urobiť málo a zaseknutý prístroj funguje ďalej. Nemusíte ho odniesť do servisu a mesiac čakať, kým možno banálnu vec opravia. Často stačí zavolať do predajne, kde ste ho kúpili. Špecializované obchody majú veľkú výhodu oproti internetovým obchodom, ktoré často predávajú všetko. Stretávajú sa totiž s problémami, vedia ich veľmi rýchlo a často aj telefonicky vyriešiť. A áno, aj najdrahší a najkvalitnejší kávovar sa môže, niekedy aj našou vinou pokaziť. Kvalitný servis, jeho dostupnosť a rýchlosť sú preto veľmi dôležité.

3. ďalšie náklady

Kávovar je len začiatok, niekoľko rokov doňho budete kupovať kávu, je preto dobré dívať sa na to z tejto perspektívy. Špeciálne kávové obchody vám asi nebudú vedieť ponúknuť lepšiu cenu, ako obrovské elektropredajne, alebo garážové eshopy, ale často vám pridajú doživotnú zľavu na kávu, čistiace prostriedky a podobne a z dlhodobého hľadiska tak ušetríte oveľa viac.

nivona-845jpg-r512_res.jpg

Pozrite si komplexného sprievodcu ako si vybrať kávovar.

Kvalitné a spoľahlivé kávovary pre domácnosť a kanceláriu nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy

Obľúbená služba z mobilnej aplikácie je odteraz dostupná už od 1€.

Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo

V Jarabinkách je už 80 % bytov je predaných! Popularitu projektu najlepšie vystihujú tri slová: výnimočne dobré susedstvo.

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.