3 veci, ktoré treba vedieť pri kúpe kávovaru

Dôležité veci, na ktoré kávičkári pri kúpe kávovaru zabúdajú.

Začína sezóna kávovarov a trendy ukazujú, že stále viac domácností sa rozhoduje pre plnoautomatický kávovar. Ide o pohodlný, často veľmi elegantný pristroj, ktorý má v sebe zabudovaný mlynček, úplne zautomatizovaný proces prípravy kávy a často aj mliečnych nápojov ako kapučíno, či caffé latte. Ľudí pri kúpe kávovaru často zaujímajú technické záležitosti ako napríklad tlak čerpadla, teplota, alebo varná jednotka. V dnešnej dobe už však väčšina výrobcov používa štandardne kvalitné technológie na prípravu kávy a kávovary sa navzájom líšia len dizajnom a rozmanitými doplnkovými funkciami. Preto by ste sa mali pri rozhodovaní sústrediť na tieto tri dôležité veci:

jura-tftjpg-r967_res.jpg

1. dizajn a kvalita

Áno, na veľkosti záleží. Automatický  kávovar je aj v dnešnej dobe stále „veľký kus“. Je preto dobre uistiť sa, či sa vám zmestí na kuchynskú linku a koľko miesta potrebuje na obsluhu a čistenie (doliať vodu, dosypať kávu). A nezabudnite na to, že vám pri dobrej starostlivosti vydrží aj desať rokov. Preto je nadčasový dizajn na nezaplatenie. Naozaj sa  oplatí zájsť do obchodu a svoj vysnívaný kávovar si ohmatať. Zároveň sa tak na vlastné oči presvedčíte o kvalite spracovania použitých materiálov a v neposlednom rade si ho aj vyskúšate.

2. odborná pomoc a servis

Určite sa aj vám stane, že vás kávovar na chvíľu odmietne poslúchať. Niekedy stačí urobiť málo a zaseknutý prístroj funguje ďalej. Nemusíte ho odniesť do servisu a mesiac čakať, kým možno banálnu vec opravia. Často stačí zavolať do predajne, kde ste ho kúpili. Špecializované obchody majú veľkú výhodu oproti internetovým obchodom, ktoré často predávajú všetko. Stretávajú sa totiž s problémami, vedia ich veľmi rýchlo a často aj telefonicky vyriešiť. A áno, aj najdrahší a najkvalitnejší kávovar sa môže, niekedy aj našou vinou pokaziť. Kvalitný servis, jeho dostupnosť a rýchlosť sú preto veľmi dôležité.

3. ďalšie náklady

Kávovar je len začiatok, niekoľko rokov doňho budete kupovať kávu, je preto dobré dívať sa na to z tejto perspektívy. Špeciálne kávové obchody vám asi nebudú vedieť ponúknuť lepšiu cenu, ako obrovské elektropredajne, alebo garážové eshopy, ale často vám pridajú doživotnú zľavu na kávu, čistiace prostriedky a podobne a z dlhodobého hľadiska tak ušetríte oveľa viac.

nivona-845jpg-r512_res.jpg

Pozrite si komplexného sprievodcu ako si vybrať kávovar.

Kvalitné a spoľahlivé kávovary pre domácnosť a kanceláriu nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.